Фантастивалът завърши със зрелищни битки и презентация на SciFi.bg

6 дни на фантастиката се проведоха в музея „Земята и хората“, а нашето списание участва в програмата на последния ден.

SciFi.bg се представи с кратка, но съдържателна презентация

Събитието, за което писахме преди дни, вече завърши. В продължение на 6 дни (и най-вече вечери) в музея „Земята и хората“ в София се проведе Фантастивалът. Представиха се редица български автори, издавани от „Човешката библиотека“. Някои от тях не присъстваха, поради което бяха индиректно представени с описание на техния стил и четене на техни текстове, а други лично се показаха на публиката и прочетоха свои творби.

Последният ден се отчете с представяне на различни общности, които приятно разнообразиха програмата. Едно от представянията беше на нашето списание. Самият ден обаче започна с обширна презентация на ЛАРП-феновете (LARP – Live Action Role Play). Това са хората, които се обличат като фентъзи-герои (рицари, елфи, орки, вампири, тролове, имаше и една мечка-магьосник). Те изнесоха няколко демонстрации на фентъзи-битки, като обясниха как си правят костюмите и как провеждат битките си. Всъщност, не е обезателно като се маскират на орки, да се бият, може и да отидат да изпият една бира в този вид, което пак представлява влизане в ролята. Като цяло – хубав начин на забавление, който беше еднакво интересен на играчи и публика.

Съботната вечер продължи с презентация на междунаредоне сайт за комикси – amilova.com. Екипът им работи от доста време, като е постигнал значителни успехи – благодарение на английския език и посетителите от цял свят, на сайта им се публикуват по 500 коментара на ден.

Един от ЛАРП-персонажите. Не разбрах какво точно се съдържа в бурканчетата, но като цяло жезълът е магически.

В програмата участваха и клуб „Светлини сред сенките“. Това са ученици, които творят фантастика. Доколко са интересни самите им творби не можахме да преценим, но те се представиха с трейлъри на новите си книги, в които като актьори участваха самите те. Клипчетата бяха интересни, а в тях имаше икомпютърни ефекти на изненадващо високо ниво, като се има предвид възрастта на създателите им.

Макар програмата на Фантастивала вече да е приключила, картините с фантастична тоналност ще продължават да красят музея още една седмица. За тези, които ги е яд, че са изпуснали нещо, записи има качени на този адрес – http://choveshkata.net/forum/viewtopic.php?p=4091#p4091

Поздравяваме съмишлениците ни от „Човешката библиотека“ за организирането на това събитие! Предвид липсата на финанси и нужните усилия, за да се съберат толкова хора на едно място и да съумеят да се представят на прилично ниво пред нова публика, те се справиха повече от добре и за пореден път доказаха, че фантастиката не е чужда и по нашите ширини.

На площадката пред музея се проведе епична битка между ЛАРП-овете. Това е отбор 1....

...А това е отбор 2

Сблъсъкът беше преди всичко зрелищен

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
10 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Кал
Kal

Звукозаписи са, засега. Пратиха ни и едно филмче от мас-баталията на края на ЛАРП представянето. Наско лека-полека ще ги качва в галерия на самия сайт на Фантастивала: http://fantastivalbg.com

(А вие теглете чоп кой да се жертва с регистрацията в нашия форум. Поне половината ни теми са скрити от очите на нерегистрираните. :P)

Нед Ласков

Сайта е перфе!!!

Tiana

Мисля, че повечето са аудио записи, но тук Кал трябва да каже (или някой да направи времеви континуум и да намери време да се регистрира във форума им… -_- ). Иначе вашият сайт много ми харесва, красив е, интуитивен е и пишете готини статии. : )) И интервюта!

Петър Атанасов

Ето я и другата силна подкрепа 🙂 Честно казано не съм сигурен какво точно има, защото не съм проверявал линка, но този линк в текста на тази статия, би трябвало да покрива всички вечери, дали с видео, дали с описание – не знам, все нямам време да се регистрирам в техния форум и да проверя.

Петя Ивайлова
petia84

видео-репортажи ли има? къде в ю тюб? 🙂

Кал
Kal

Аз пък благодаря за медийното отразяване 😉 – и за активното участие.

А тия дни най-сетне ще седна да преслушам записите от шестте вечери на спокойствие. Организаторът *въздъх* не е публика, не е слушател, не е човек…

Петър Атанасов

Нищо, ти толкова коментари си ни написала по статиите, че ти е абсолютно простено 🙂 Пък и нали ги има качени нещата (не че съм проверявал какво точно има и дали става за гледане). Наистина ти и още няколко коментиращи много ни радвате с честото си участие в коментарите и с това, че още ни четете, вашата подкрепа не остава незабелязана!

Kris Tiana Tosheva

Мечката-магьосник всъщност се казва шаман. 🙂 Много се радвам, че и вие сте се представили! Аз си тръгнах скоро след втората ЛАРП демонстрация, нямаше как да остана. И сега малко съжалявам, че съм пропуснала останалите готини неща!