1 коментар
the last ship 0

Големи очаквания за „Последния кораб“

Успоредно с 4-ти сезон на Falling Skies това лято ще започне да се излъчва нов сериал – The Last Ship.

Американската телевизия TNT ни готви доста интересно лято. Освен с началото на новия сезон на „Падащи небеса“, датата 23 юни може да се отбележи с премиерата на още един сериал с фантастичен елемент – „Последния кораб“.

The Last Ship е по едноименния роман на Уилям Бринкли от 1988 г. И в двете става въпрос за американски военен кораб в момент, в който светът на твърдата земя започва да измира. В оригинала причината е разразила се ядрена война между Русия и САЩ (все пак през 1988 г. Студената война все още е била актуална тема – не че и сега не се връща на дневен ред), а в сериала това лято – глобална пандемия на смъртоносен вирус. Но така бегло описаната концепция и някои общи герои са единственото общо, което двете ще имат помежду си.

След като 80% от световното население измира, мисията на кораба става проста – да намери лек, за да спаси човечеството, а и въобще да се осигури земя, на която екипажът да акостира и да нарече свой дом. Но между учените и военните на борда не цари напълно открито партньорство – всеки пази свои тайни, които ще се отразят на работата и живота на целия екипаж.

Новият трейлър за сериала е доста надъхващ – залага се на напрежението и екшъна, на които ще станем свидетели. Присъствието на Майкъл Бей в екипа вероятно е позволило боевете да изглеждат доста по-добре, отколкото в обикновен сериал. А фактът, че сценарият е дело на Ханк Стайнберг (Without a Trace) и режисурата – на Джонатан Мостоу (Beverly Hills Bodysnatchers, Terminator 3, Surrogates) и че изобщо сериалът е на TNT, загатва, че към сюжета ще има повече от зрелищни сцени.

http://www.youtube.com/watch?v=zKmwX2BUH-0

Вероятно разпознахте някои свои любимци сред актьорския състав. Той се състои от:

  • Ерик Дейн (Grey’s Anatomy) в ролята на командир Том Чандлър, капитана на кораба „Нейтън джеймс“, на който ще се развива действието
  • Рона Митра (Underworld: Rise of the Lycans, Boston Legal) – микробиоложката Рейчъл Скот, на която явно основно ще се разчита за изготвяне на ваксина и лекарство за смъртоносния вирус
  • Адам Болдуин (Firefly, Chuck) – вторият в йерархията на кораба, Слотъри
  • Трейси Мидъндорф (Days of Our Lives) ще играе Дариън Чандлър, съпругата на капитана

В останалите роли са Джоко Симс (The Shield, Dawn of the Planet of the Apes), Чарлс Парнел (All My Children), Кристина Елмор (Fruitvale Station), Микаела МакМанус (One Tree Hill, Awake), Сам Спрюл (Snow White & The Huntsman), Травис Ван Винкъл (Transformers, 247°F), Кевин Майкъл Мартин (Evan and Gareth Save the World), Джон Пайпър-Фъргюсън (Burn Notice, Alphas, Deception, Caprica, Jeremiah) Майкъл Кюран-Дорсано, Крис Шефийлд (The Maze Runner) и Мариса Нейтлинг (Leverage).

Тъй като пилотът е бил поръчан още през 2012, трейлър за сериала имаше още миналата година. Можете да го видите по-долу, като в него има доста различни сцени и се разкрива повече на сюжетно ниво.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Стискаме палци сериалът наистина да има интригуващ сюжет, а не да разчита само на каскадите на Майкъл Бей и стандартните драматични похвати на TNT. Засега идеята изглежда доста интересна (донякъде напомня на космическата фантастика, разклонение от „Вавилон 5“ – Crusade), надяваме се само да е реализирана добре!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата