На училище с тийнейджърските сериали – „Дневниците на вампира“

Освен като първия учебен ден за учениците, 15.09 ще се отбележи и с началото на новите серии от „Дневниците на вампира“. Какво можем да очакваме от трети сезон?

Вампирите и вещиците продължават да са актуални за американската телевизия CW. За да накарат целевата си група да хареса датата 15.09, те са избрали именно нея, за да пуснат новите си предложения – трети сезон на „Дневниците на вампира“ и първи сезон на „Тайният кръг“.

Кадър с Иън Зомърхелдър от новия сезон

Програмата започва с „Дневниците на вампира“. Третият сезон ще представи някои от героите в друга светлина и ще изправи гимназистите пред нови предизвикателства.

Така например Джереми, който в края на втори сезон беше убит и съживен, вече може да вижда мъртвите си бивши приятелки Вики и Ана. В първия епизод новата му способност ще бъде все още мистерия, той няма да знае какво искат двете момичета, нито какво точно са те. Той няма да сподели какво му се случва с другите, но травмиращото събитие ще се отрази на поведението му, а това ще накара сестра му да се замисли дали тийнейджърът не се е върнал към старите си навици. Но именно това ще е една от най-интересните сюжетни линии, тъй като главните сценаристи Кевин Уилямсън и Джули Плек обещават много забавни моменти с Вики и Ана: „Ще започнем да разкриваме тайната на това защо са тук, какво искат и до кого още от старите герои имат достъп. Това е красотата на нашия сериал – това, че някой е умрял, не означава, че няма повече да го видим.“ Уилямсън казва още, че тези тайни ще започнат да се разплитат през октомврийските епизоди – „Завинаги ли ще останат с него? Какво целят – нещо добро, или нещо лошо? Отново ще представим история, пълна с обрати“. Отсега е ясно, че новото предизвикателство ще бъде не само за Джереми, но и за връзката му с Бони. Самата млада вещица ще трябва да се изправи пред последиците от нейното неправомерно намесване в законите на живота и смъртта. Новата способност на Джереми ще обтегне отношенията между двамата, а накрая трите приятелки на Джереми ще се изправят една срещу друга в епична битка.

Нов герой ще се присъедини за поне един епизод в The Vampire Diaries, изигран от Себастиан Рош. Неговото име все още не е решено, защото се е наложила промяна в последния момент. Отначало идеята е била да се казва Ерик, но тъй като вече има друг нов герой на име Бил (Джак Коулман), Джули Плек е решила да го преименува, за да избегне паралел между Бил и Ерик от „Истинска кръв“. Героят на Себастиан ще бъде много мистериозен ловец на вампири, вдигнал мерника на Клаус. „Клаус, който попринцип не се страхува от никого, изглежда доста притеснен от тази личност“, обяснява Плек. „Той е голям и лош, но може и да не е най-лошият герой за сериала – типично по Джос Уедънов стил, накрая може да се окаже, че има нещо още по-голямо и лошо“, мистериозно загатва изпълнителната продуцентка. Рош е известен като Балтазар от „Свръхестествено“ (който се завръща два дни след „Дневниците на вампира“), а е гостувал още и в „Експериментът“.

Този кадър от миналия сезон вероятно е последният за дълго време напред, в който виждаме Елена и Стефан заедно.

Ново попълнение в актьорския състав ще бъде и Клеър Холт (H20: Just Add Water). Тя ще играе бившата приятелка на Стефан, Бекс. Отначало тя ще се появява само в спомените на Стефан, но накрая ще се завърне и в настоящия живот на вампира. Самият Стефан ще бъде много променен в новия сезон. В края на предишния, той напусна Мистик Фолс, за да стане жътвар заедно с Клаус, с цел да спаси живота на Деймън. Новото му амплоа ще го направи много по-тъмен герой, тотално заличавайки невинното му излъчване в началото на сериала. Пол Уесли, актьорът зад Стефан, казва, че героят му няма да има „никаква съвест“. Новото му занимание го кара да се чувства неудобно отначало, но след това „се случва нещо, което го кара да забрави угризенията си и да се забавлява. Истината е, че мога да бъда лош герой, като всеки друг. Но аз обичам забавленията, а да играеш герой, който е постоянно обременен от минали травми, може да е доста депресиращо. Да изиграеш някого, който върши куп злини и няма никаква съвест, направо сваля целия товар от плещите ми. По някое време ситуацията ще се промени, но Стефан никога няма да може да се върне към старата си същност след всички убийства“.

Иън Зомърхелдър пък не е много доволен от преминаването на героя му Деймън по-скоро към добрата страна. „Предпочитам да остана лошия, който винаги казва най-готините реплики и къса главите на хората наоколо“, казв актьорът в интервю. „Знам, че звучи малко садистично, но така е по-забавно. За съжаление, животът е по-различен.“ Актьорът коментира и целувката му с Елена в края на втори сезон: „Всички говорят за някаква „страстна целувка“. Не знам дали някой е забелязал, но Деймън беше мъртвешки блед, потен и кървящ. Не виждам нищо страстно в цялата работа, но поне Деймън е запомнил събитието и ще го споменава в бъдеще“.

Ще бъде развита и сюжетната линия на вампирката Каролайн и върколака Тайлър. Растящото сексуално напрежение между тях, започнало в миналия сезон, явно ще прерасне в нещо повече, особено ако се съди по сцената с двамата в леглото от трейлъра на епизода в четвъртък.

http://www.youtube.com/watch?v=nB_YESlMZXM

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Станимир Ставрев

Себастиан Рош е страхотен актьор. Има много готин акцент и още от „Експериментът“ ми е любимец 🙂