scifiedufesttitle

SciFi.bg на Фестивала на образованието

Фестивалът приключи, но търсенето на име за нашето извънземно продължава.

Изображение с име: 0823
През трите дни приемахме предложения за име на извънземното в специалната кутия

В края на миналата седмица се проведе едно мащабно събитие пред НДК в София. Едновременно се организираха Спортната панорама и Фестивалът на българското образование. SciFi.bg взе участие във второто, като се представи пред малки и големи със симпатичното си извънземно.

Примамени от чара на чуждопланетния ни талисман и перспективата за тениска с него, посетителите на събитието пуснаха над 270 имена в нашата кутия. Заедно с подадените в страницата на конкурса, предложенията вече са над 300. От тях ще одобрим само 10, които ще се гласуват от 30 април до 13 май. В този период също ще можете да предлагате нови имена, но дори да бъдат одобрени и включени в списъка за гласуване, те ще бъдат в неизгодно положение, защото ще започнат да събират гласове по-късно от останалите. На 14 май ще обявим избраното за извънземното име и ще наградим победителя с обещаната тениска.

Нашето участие във фестивала не мина само под егидата на извънземното ни. В неделя, заедно с Човешката библиотека, наградихме най-добрите разкази от конкурса „Копнеж за ученическо творчество“. Тримата отличени от SciFi.bg получиха специални грамоти и поздравления от главния редактор.

Изображение с име: 333
Награждаването на авторите от конкурса стана на лятната сцена от страната на "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий".

Евгения Василева впечатли журито от нашето онлайн списание с трогателния си разказ Narratio de Imbre Obscuraque за драконче, което намира добър приятел докато се учи да лети. Мария Лазарова ни разсмя с хумористичната си творба „Кафе“, в която малки извънземни притесняват съседката на главната героиня, а Павел Миланов демонстрира потенциал за добър тийнейджърски роман с „Детето на дявола“. Текстовите файлове с разказите можете да си свалите чрез линковете в заглавията им.

Интересно е, че и тримата наградени от нас са представени с фантастични разкази. Именно те обаче се отличиха от останалите с най-много въображение и потенциал в творбите си. Пожелаваме им успех за напред, а дай боже някой ден да са предмет на ревю в сайта ни с тяхна успешна книга.

Ние пък благодарим на Форума за българско образование и Човешката библиотека за възможността, която ни предоставиха, и за приятното прекарване на Фестивала. Догодина пак ще сме на линия!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата