5 коментара
sc2lotv

StarCraft II: Legacy of the Void излиза скоро

Вижте епичния трейлър за следващата игра от легендарната поредица StarCraft!

Протосът Артанис от „Старкрафт“ може и да вижда само забвение в бъдещето, но ние виждаме нещо повече – следващата, финална част от епичната космическа стратегия StarCraft II! На Blizzcon разработчиците обявиха, че тя ще се казва „Завета на пустошта“ и бета тестовете ще започнат скоро. Вижте първия трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Някои фенове изглеждат леко разочаровани от трейлъра и масовото убийство на персонажи, което сякаш се загатва в него, а също и от прекомерното хуманизиране на загадъчната раса, но всички са развълнувани за предстоящата игра. Не бива да прекаляваме с емоциите обаче, тъй като щом „бета тестовете започват скоро“, значи няма да видим официален рилийз още поне една година.

Важното в случая е, че Legacy of the Void ще бъде самостоятелна игра, а не експанжън, което означава, че не е необходимо притежанието на предишните игри. Може би дори историята ще бъде направена така, че нови играчи да могат да навлязат в нея без да са играли старите части, но със сигурност ще включва всички важни познати герои. Очаквано, водещата раса ще бъдат протосите, но очевидно хората и зергите също ще играят важна роля. Накрая трите раси и техните лидери ще се изправят срещу новата заплаха за вселената, която вече беше загатната в Wings of Liberty и Heart of the Swarm.

LotV-Screenshot-06Главният герой, в чиято кожа ще влязат играчите, е Артанис, лидерът на протосите. Ако си спомняте първия Старкрафт, родината на тази горда раса, Аюр, беше завладяна от зергите. Сега Артанис разполага със Златната армада и възможността да си върне контрола над планетата. Но древно зло, Амон, заплашва съществуването на цялата галактика. Само Артанис може да обедини протосите и да победи наближаващата тъмнина преди да е унищожива всичко живо в сектора.

Зератул също ще се завърне. Той е видял края, мрака, надвиснал над галактиката, който ще заличи живота в нея. Зератул се отдава на изследване на древни пророчества, разчитайки на тяхната помощ, за да спре Амон. Той е сигурен, че времето изтича, и трябва да направи всичко възможно, за да предупреди протосите за надвисналата заплаха.

Ако трябва да сме честни, резюмето на сюжета не звучи кой знае колко новаторско – връщането на Аюр под протоски контрол не учудва никого, а предупрежденията на Зератул за надвисналата заплаха (които бас държим, че протосите няма да послушат докато не стане късно) са вече използван елемент. Въпреки това, сигурни сме че геймплеят, графиката и драмата в историята ще направят Legacy of the Void достоен завършек на трилогията.

Новите герои са:

  • kerriganРохана – Пазител на паметта на най-великите протоси, живели някога. Тя има спомени за всички най-важни събития в протоската история от самото й начало. Видяла е всяка битка, всяка война, всяка загуба. Тя доброволно се е замразила на борда на Spear of Adun (флагманът на флотилията), запазвайки знанието си за момента, когато то ще е необходимо на расата й.
  • Каракс – Това е протосът, който ще отговаря за оптимизация на оръжията, броните и космическите кораби. Той е един от най-прецизните инженери в Калай. Чрез своята отдаденост на каузата, Каракс ще се издигне от обикновен работник до един от най-ценните ресурси на Артанис във войната срещу Амон.
  • Воразун – Дъщерята на матриарх Ражагал често е противник на Артанис в съвета. Тя е безпощаден войн, отдадена на оцеляването на мрачните темплари и не отстъпва пред нищо – дали дебат или битка – когато става въпрос за благоденствието на хората й.

В играта ще има и два нови геймплей режима. Единият ще се казва Archon Mode (я да видим кой си спомня какво е Archon още от първия Старкрафт) и ще позволява на двама играчи да контролират една база и армия. Така сътрудничеството между тях ще се извиси на съвсем ново ниво и ще изисква истинска координация. Другият е Allied Commanders, който също иска сътрудничество, но е предимно за сценарии от вселената на StarCraft и да качване нивата на героите.

В Youtube канала на StarCraft вече има и клипчета, обясняващи обновленията в трите раси – хора, зерги и протоси.

Как мислите, готови ли сте да дадете живота си за Аюр?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата