Трейлъри от Суперкупата

„Капитан Америка 3“, „Х-мен: Апокалипсис“, „Дедпул“, „Денят на независимостта 2“, „Египетски богове“, „Костенурките Нинджа 2″, Алиса в Огледалния свят“, Кловърфийлд Лейн 10″, „Книга за джунглата“.

Както всяка година, Америка беше обединена от едно телевизионно събитие в края на зимата – мачовете за Суперкупата. Интересното в тях обикновено не е футболът (или това, на което те викат футбол), а трейлърите за очакваните блокбъстъри в киното за съответната година. През 2016 големият екран отново ще бъде доминиран от супергерои и почти всички бяха представени на спортното събитие.

Най-много, разбира се, са супергероите в „Първия отмъстител: Войната на героите“. Във вселената на „Отмъстителите“ добрите персонажи станаха толкова много, че ще е трудно да им се намери достоен злодей, срещу който да обединяват сили. Единствената друга логическа стъпка за събирането им в един филм е… тяхното скарване и обръщане един против друг! Точно това се случва в следващия филм, който по заглавие е за Капитан Америка, но се усеща като „Отмъстителите 2.5“. Тийзърчето е изненадващо надъхващо:

 

Продължаваме с „Х-мен: Апокалипсис“, където също ще имаме ансамбъл от супергерои, но те ще са обединени срещу древен и невероятно мощен злодей. Ще видим и нови лица да се присъединяват към вселената – кои сполучливо, кои не чак толкова, но разнообразието винаги е хубаво нещо.

 

По-нископрофилен, но доста по-забавен от всички супергерои в горните два трейлъра е Дедпул, когото ще можете да гледате още този петък. Грубиянинът в червено трико наистина е силно нестандартен, леко инфантилен, адски грозен и въпреки всичките си недостатъци – чаровен.

 

Но хайде стига толкова супергерои – да се върнем малко на добрите стари извънземни инвазии! И то с най-култовата такава, а именно „Денят на независимостта 2“. Злите пришълци от емблематичния филм се завръщат за втори рунд, който ще е по-разрушителен и по-патриотичен от първия.

 

И докато извънземните имат почти божествена сила, Алекс Прояс ще ни покаже истински богове от Египет. Е, неговият филм продължава да изглежда абсурден, а цената на реклама по време на Суперкупата прави избиването на инвестицията при липсващия зрителски интерес невъзможна, но явно продуцентите имат някаква ограничена вяра в обилно напудрения с компютърни ефекти фентъзи епос и ние ще им дадем шанс да опровергаят ниските ни очаквания.

 

Като заговорихме за тъпи детски, нека не пропускаме и трейлъра на „Костенурките Нинджа: На светло“. Той ни обещава още от същото като в първия филм и явно има достатъчно хора, на които тази оферта им се струва примамлива.

 

Но нека да продължим с позитивна нотка – тийзърът към „Алиса в Огледалния свят“ изглежда много обещаващо, нестандартно и зарибяващо. Вложена е мисъл, а персонажите изглеждат интересни. Дано това да важи и за филма!

 

С доста по-нисък бюджет се опитва да ни привлече „Кловърфийлд Лейн 10“, но пък и той е продължение на филм, който намери своята фенбаза, благодарение на достатъчно ранната употреба на псевдодокументалния стил и интересните чудовища. Тук ще се набляга повече на човешкия елемент, но не пречи отново да бъдем приятно изненадани.

 

Завършваме с трейлъра към „Книга за джунглата“ – и този филм няма нищо общо с „Легендата за Тарзан“, който излиза през същата година и е с Александър Скарсгард в главната роля. Тук става дума за историята на малкия Маугли и то тази част от нея, която се развива предимно в джунглата, защото други хора освен него не виждаме.

 

Вдъхновени от фантастичните животни в горния трейлър решихме да завършим с една реклама на комбинация от Маунтан Дю и Доритос. Може продуктите да нямат нищо общо, но понякога резултатът е… абе просто гледайте рекламата:

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нещо започвам да губя историята от филм до филм, мислех, че Мистик умря в един от последните Х-менове.

За Деня на независимостта до някъде съм съгласен с Нед Недев, също смятам, че няма да има много общо с първия филм, и няма да има забавни моменти.

Все пак се надявам да се посмея с Дедпул 😉

Станимир Ставрев

Cloverfield-a = hype

Nedev88

„Деня на независимостта“ ми се струва, че ще е като онзи „2012“ – ефекти и нищо повече (че даже и по-зле може да е). Сигурно пак ще ни натякват колко е силен американския дух на база великата им история. Класика. 😀
Х-мен ми харесва по принцип, но започват да ми омръзват така през година с нов филм.
А Дедпул и Костенурките може и да ми харесат, ако ги хвана в подходящо настроение. 😀

Миро

Индепендънса и Кловърфиелд може си струват гледането… също и Х- мен, другото е глупости за мен.

Nedev88

Тази година ще е по-слаба и от предната.