Prometheus 2012

„Прометей“ ще покаже как се стига до „Пришълеца“

Прометей ще проправи пътя на човечеството към космоса… и към поражението му от Пришълците в новата лента на Ридли Скот.

Изображение с име: Prometheus_movie_05Prometheus е новият филм на Ридли Скот, създателят на „Пришълеца“. Очаква се заснемането да започне тази година, за да може на 8 юни 2012 година лентата да се достави до кината по света.

Филмът има дълга история. Ридли Скот се е опитвал в продължение на 10 години да направи нов филм от поредицата си Alien, станала хитова не без помощта на Сигорни Уивър в ролята на измъчваната 4 пъти/филма от извънземни нападения и зарази Рипли. В началото известният режисьор е искал 250 милиона долара бюджет за филм, който да бъде класифициран като неподходящ за лица под 18 години. Компанията обаче явно е имала други идеи. През 2007 година пуска филма „Пришълеца срещу Хищника“, комбинация от двете култови икони на филмите на ужасите от не толкова близкото минало. Проектът обаче се оказва неуспешен и носи скромни приходи, поради което Фокс се връща на първоначалната идея на Скот, да се направи филм продължение или предистория на „Пришълеца“.

Тук се намесва „Прометей“. Отново идеята на Скот е променена – оказва се, че филмът ще бъде свързан с „Пришълеца“, но няма да бъде точно предистория. Ще включва елементи от оригинала, няма да отрича събитията в него, но няма и да бъде в директна връзка с него. И аз съм толкова объркан, колкото вас, затова ще престана с главоблъсканицата и ще премина направо към официалното резюме на сюжета – филмът разказва за човечеството в най-ранната си фаза от развитието на космическите полети, управлявани от човек. Екипажът на един от тези полети вероятно ще се сблъска с извънземно, прототип на Пришълеца, както и с неговите създатели – богове, създатели на Космоса въобще.

Главни роли във филма ще изиграят Майкъл Фасбендър („300“, „Хекс“ (Hex), като очакваме същия актьор да се появи като младия Магнето в „Х-Мен: първа класа“), Логан Маршал-Грийн („Кварталът на богатите“, „24“) и Нооми Рапас, която е шведска актриса, известна в страната си, но с потенциал за международна слава, засега разпознат само от Ридли Скот. Сценарист е Деймън Линделоф, известен поради приноса си към „Изгубени“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата