3 коментара
scifibgtv-esen

Новите сериали по БГ телевизии

Въпреки кризата, тази есен има изненадващо голямо количество нови и хитови фантастични сериали, които телевизиите ни ще излъчат.

Изображение с име: 2011-10-07-american_horror_story-533x329_thumbНеотдавна предупредихме, че „Дневниците на вампира“ започват да се въртят в ефира на bTV Cinema. Там излъчват епизодите всяка събота и неделя от 13:00 с повторения в полунощ.

Но The Vampire Diaries изобщо не са единственият фантастичен сериал, който нашите телевизии ще уважат, а и феновете му у нас отдавна са го гледали чрез пиратстване. За следващите сериали обаче интересното е, че ще се покажат у нас съвсем малко след премиерата им в САЩ.

Наскоро тръгналият в САЩ American Horror Story пък у нас ще бъде показан по Fox Life. Нестандартният психо-еротичен плашещ сериал ще се излъчва под името „Зловеща семейна история“ всеки понеделник от 22:50. На 7 Ноември е пилотният епизод. В САЩ рейтингите са повече от добри като всеки следващ епизод увеличава зрителите си.

Изображение с име: the-walking-deadFox Crime спазва традицията си да пуска най-новите серии на „Живите мъртви“ със съвсем малко закъснение от американската им премиера. The Walking Dead вървят всяка неделя от 23:55. Тази телевизия уважава и друг жанров сериал, макар и с голямо закъснение – „Чък“ излъчва първия си сезон всяка събота и неделя от 13:05 и от 22:00. Същевременно Chuck се излъчва и по Нова Телевизия, където са вече на трети сезон – всеки делничен ден от 23:30.

Традицията си спазва и HBO, която всеки петък от 22:05 излъчва „Истинска кръв“. Макар и доста след края на лятото, българският клон показва новите серии на True Blood винаги в срок, няколко месеца след американската премиера. Догодина се очаква HBO отново да излъчва „Игра на тронове“ само ден след своята компания-майка зад океана.

Голямата изненада този сезон идва от БНТ. Телевизията, която преди години тотално опропасти „Досиетата Х“ и изключително рядко показва нещо, заслужаващо внимание, е инвестирала в „Падащи небеса“. Излъчването е няколко месеца след САЩ, но като за БНТ постижението е наистина голямо. В национален ефир Falling Skies ще вървят всеки понеделник, сряда и четвъртък от 21:00, като началото е на 21 Ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата