Трейлъри за The Day of the Doctor!

Най-накрая – кадри от юбилейния епизод на „Доктор кой“

Най-накрая! Има-няма 2 седмици преди специалната дата 23 ноември, BBC изведнъж се отпуснаха и започнаха да показват трейлъри и тийзъри за юбилейния епизод на Doctor Who. Няма да приказваме много – просто ги вижте!

Първият трейлър:
Втори трейлър (доста подобен на първия, но разширен с повече сцени):
От кралица Елизабет с любов:
Доклад на Стракс от бойното поле:

Всъщност, малко излъгахме, последното клипче е отпреди няколко месеца (просто чак сега става официално достъпно за целия свят) и е много вероятно Стракс да отсъства от специалния епизод. Вероятно клипчето е сложено единствено с цел лека комедия и обявяване на зайгоните като извънземната раса, които ще създават допълнителни пречки на Доктора в борбата му срещу далеците.

Интересните моменти в трейлърите, които забелязахме, са следните:

  • Със сигурност ще видим повече кадри от Времевата война.
  • Кралица Елизабет І бяга от нещо в гората – тя явно ще има някаква роля в сюжета.
  • Роуз изглежда различно (от косата е) и няма общи сцени с други Доктори, освен с този на Хърт. Дали всъщност това не е едно от превъплъщенията й след поглъщането на Времевия вихър в края на първи сезон? Доктора на Тенант изглежда доста самостоятелен.
  • Зайгоните (странното извънземно накрая) са раса от старите серии, които могат да се превъплъщават в хора, но не и в Господари на времето. Възможно е някой от важните герои (Роуз, Клара, а може би човешката форма на 10-тия Доктор, ако изобщо ще участва) да се окаже именно зайгон под прикритие.
  • Доктора на Смит има бегли спомени от преживяванията на Доктора на Тенант – донякъде това може да бъде обяснено с около 200-годишната разлика между тях, но все пак се надяваме да е помислено повече върху този момент. Все пак се потвърждава обаче, че Тенант ще играе именно своя Доктор, а не човешкия си клонинг в паралелната вселена.
  • Клара се телепортира с Вихров манипулатор – такъв имаше и Капитан Джак, който уж няма да участва в специалния епизод.
  • Въпреки че епизодът е предвиден за 3D-прожекции и излъчвания, прави приятно впечатление, че няма летящи към екрана предмети или други евтини начини да се набива технологията в очи.

 

Колкото и да спекулираме с откъслечните кадри обаче, истината си остава, че най-доброто решение в случая е да се радваме на сравнително скромните откъм разкрития трейлъри (за четири клипчета всъщност научаваме доста малко) и да изчакаме самия специален епизод. Засега нямаме основание да смятаме, че Мофат ще ни подведе с лош сценарий, така че надеждите и нетърпението ни са насочени към заветната дата 23 ноември.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
9 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

Чудех се дали е достатъчно за малка статия, но май не е… Мисля, че едва ли ще получим повече обяснения за това откъде е дошъл Докторът (или Воинът – не знам как трябва да се нарече в случая) на Хърт.

Петър Атанасов

Ихааа, на това му се казва изненада 🙂 Благодаря ти за клипчето 🙂

Петя Ивайлова
petia84

😀 Не знам дали е правилно да сложа този линк тук (махнете го, ако прецените) :
https://www.youtube.com/watch?v=-U3jrS-uhuo#t=30

Неделчо Ласков
Nedelcho_Laskov

Както казах, и да не бяха пуснали нито един трейлър, нямаше да им се сърдя… Даже напротив!

HarleyQ

Епизодите на мофат са винаги уникални, независимо дали говорим за doctor who или sherlock…това, от което аз се притеснявам е, че в българия няма да пуснат епизода по кината, така както ще се случи в други държави

Петър Атанасов

Е, хайде, хайде, феновете на точно този сериал сме свикнали да чакаме 🙂 Миналата година чакахме 12 месеца за 5 серии (не броя Коледния 2012), след това чакахме до пролетта за още 7, какво е още половин година за 1 специален епизод, от които останаха само 2 седмици 🙂 Честно казано, на мен щеше да ми хареса дори да няма изобщо трейлъри – онзи с колажите си беше достатъчно надъхващ. Но пак добре, че са кратки и не показват почти нищо – дано да има много изненади в този изстрадан епизод 🙂

Между другото, само да напомня, след Коледния епизод 2013 ще чакаме още поне 8 месеца до 8-ми сезон, който пак може да решат да го разделят на две половинки, че да има и за 2015-та.

Неделчо Ласков
Nedelcho_Laskov

Въъъъййй как се чака две седмици някой да ми каже, ако може!

Петя Ивайлова
petia84

На мен Роуз си ми изглежда същата – само малко рошава, и очите и светят. 🙂

ShepaRd

Napravo me ubivate s tes treilari 😀