x-ffff

Нови и завръщащи се актьори в „Досиетата Х“

Две нови, но доказани лица ще допълнят състава, а три стари ще се завърнат.

x filesСъс започването на снимките за десетия сезон на The X-Files, завръщането на култовия сериал след 13-годишна пауза, започват да пристигат новините за добавките в актьорския състав. Една новина, която вероятно Крис Картър очаква да зарадва феновете, е завръщането на триото самотни стрелци.

Самотните стрелци са Фрохики, Лангли и Плашилото, тримата компютърни специалисти, които често помагаха на Мълдър и разведряваха атмосферата в иначе мрачния сериал. Именно заради последното те станаха и доста популярни сред феновете и не пропускаха да се появят в най-важните епизоди. Тяхно участие има в почти 40 епизода, което е 1/5 от общото количество. Крис Картър си удържа на обещанието да покани максимално количество от старите актьори, за да зарадва феновете и да задоволи носталгията им.

Единственият проблем – самотните стрелци, също като Пушача, умряха в края на девети сезон и дори се появиха като духове в последния епизод на девети сезон. Как по-точно ще се завърнат не е ясно, но стискаме палци Картър да не пренебрегне последните два сезона така, както го направи за филма през 2008 г. Изказването на Робърт Патрик (агент Догет, появил се в 8 сезон), че няма намерение да се връща, и липсата на новина за Анабет Гиш (агент Рейъс – за нея има само непотвърдени слухове) обаче насочват именно към тази мисъл. Ако героите на Дийн Хаглънд, Том Брайдууд и Брус Харууд обаче се окажат живи, новият сезон ще се почувства твърде много като обслужване на почитателите и твърде малко като логично продължение.

По-младите потенциални фенове обаче едва ли се вълнуват от висящите сюжетни линии на старите сезони, като за тях има и допълнителна примамка. Към проекта са привлечени Роби Амел (The Flash) и Лорън Амброуз (Dig), като те ще играят двама млади федерални агенти – агент Милър и агент Айнщайн. Не се знае нищо друго за функцията им в сюжета, но вече се спекулира – дали са просто епизодични герои – помагачи или злодеи, или евентуални заместители за следващи сезони, когато Мълдър и Скъли се откажат тотално и решат да предадат щафетата на новото поколение.

Силно се надяваме Крис Картър да не е изкуфял и да не разочарова с новите епизоди, макар новините да не са твърде обнадеждаващи за тези, които търсят логично продължение на направените досега епизоди, а не нереалистично и ненужно завръщане заради носталгията като филма от 2008 г. Но все пак това е Холивуд и там всяка възможност за спечелване на пари ще се експлоатира, дори и да обижда 9-годишно наследство. Пък и да не забравяме, че една немалка част от феновете искат точно това – завръщане на максимално количество стари герои, независимо от сюжета и качеството.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата