Amazon поръча Електрическите сънища на Филип К. Дик

Рон Мур и Браян Кранстън ще разработват новия антологичен сериал.

Преди време ви писахме за новия проект на Роналд Д. Мур („Другоземка“, „Бойна звезда Галактика“) и Браян Кранстън („В обувките на Сатаната“, „Малкълм“) – двамата разработват научнофантастичен сериал-антология по романите и разказите на известния американски писател Филип К. Дик (на негови творби се основават „Зов за завръщане“ и „Блейд рънър / Бегач по острието“).

Сега вече знаем, че този проект наистина ще се реализира, защото от Amazon (където вече върви „Човекът във високия замък“, отново по Филип К. Дик) са поръчали 10 епизода на антологията, като леко са я преименовали на Philip K. Dick’s Electric Dreams. Всяка серия ще разказва отделна история, вдъхновена от творба на писателя, като в един от епизодите ще играе и самият Браян Кранстън.

Мур и Кранстън ще бъдат изпълнителни продуценти на новия сериал заедно с Майкъл Динър – той не е много известен във фантастичните среди, но режисира, пише и продуцира различни филми и сериали от над 30 години. Кранстън е известен предимно като актьор, но също застава зад камера, особено напоследък, след като постигна достатъчно актьорски успехи и слава. Роналд Мур несъмнено е най-големият фантаст от изброените със своите сценарии за различни „Стар Трек“ сериали, „Розуел“, „Бойна звезда Галактика“ и „Каприка“. Все още продължава неговата адаптация на „Другоземка“ по Starz.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |