The Walking Dead

Спойлери за „Живите мъртви“

Какво можем да очакваме от The Walking Dead, когато се завърне за втори сезон в края на годината? Франк Дарабонт и Робърт Киркман загатват за бъдещите събития в зомби-вселената им.

Изображение с име: The Walking Dead - Andrea
Миналия сезон Андреа изгуби сестра си. Смъртта й направи героинята по-силна.

Екипът на „Живите мъртви“ отдавна пуска по някоя и друга новина за работата по втори сезон. Вярно, че новите серии са още твърде далеч (премиерата им ще бъде не по-рано от края на Октомври), но истинските фенове се радват на всяка статия за любимия им сериал през цялата година.

Вече писахме, че в новия сезон Андреа ще се покаже с много по-силен характер, отколкото я видяхме в пилотния сезон, а сюжетът ще остане верен на комиксите, като набляга повече върху развитието на героите.

Сериалът, който спечели награда Сатурн за най-добра презентация, ще се завърне с вълнуваща сцена в първия си епизод, в която Т-Дог ще бяга от зомби върху магистрала, пълна с изоставени коли. „Графикът за първия епизод беше брутално претоварен, тъй като премиерата е много амбициозна. Наложи ми се да заема режисьорското място и да ръководя сцена, където Т-Дог се опитва да избяга от зомби в голяма върволица от изоставени коли на опустошена магистрала“, разказва главният сценарист Франк Дарабонт. „Там се получава нещо като игра на котка и мишка в замръзнало задръстване, което беше много вълнуващо да се заснеме.“

Дарабонт също така споменава в официално интервю за AMC, телевизията, която излъчва сериала, че в болшинството от 13-те епизода действието ще се развива във ферма, притежавана от човек, на име Хершел. „Миналия сезон беше голямо предизвикателство, защото снимахме на ново място почти всеки епизод. Тук следваме модела на комикса и това поставя героите ни във фермата на Хершел за голям период от сезона. Очевидно, оттам героите ни отиват и на други места, но това е основната ни локация за този сезон и това е голямо предимство. Ще има и разлики с комикса, разбира се, при нас нещата са по-сложни, защото играят истински хора, герои, чиято динамика се развива от епизод на епизод. Имаме възможност наистина да завъртим историята по всевъзможни начини. Ще развием конфликта между главните ни герои по много вълнуващ начин.“

Изображение с име: The Walking Dead - Shane
Феновете на комикса с нетърпение очакват Шейн да бъде изяден, макар самият актьор да не бърза да остава без работа.

За друга промяна от комикса говори и Робърт Киркман, режисьорът на сериала. „Първи сезон беше за оцеляването в града и бягането от зомбита по улиците. Вторият е за зомбита в гората и е много по-страшно какво има зад следващото дърво. Обстановката е много по-аграрна. Героите са същите и ще се сблъскват с голяма част от проблемите си от предишните серии, но локацията е напълно различна. Не осъзнавах колко готино ще бъде, докато не пристигнах на място, докато не снимахме сцените с бягането в гората.“

Киркман говори и за друга важна разлика с оригинала – по телевизията Шейн е още жив. „Трудно е да убием който и да е герой. Ако той е интересен герой, винаги има как да се използва в още сцени. Но това е природата на нещата – наоколо бродят зомбита и хората трябва да умират. Шейн вече е с изтекъл срок на годност по стандартите на комикса, но със сигурност още има какво да предложи. Ще остане още известно време. Но това променя и много други неща. Когато планираме събитията със сценаристите и взимаме някое събитие от комикса, трябва да помислим „Добре, а как ще се промени тази сцена, при положение, че Шейн е в нея?“. Харесва ми да се отнасям към сериала The Walking Dead като към моя алтернативна вселена на историята, в която Шейн е оживял и всичко се променя в резултат на това.“

Изображение с име: Lauren Cohan
Смъртта на някои от героите в първи сезон освободи място за нови. Така например Лорън Коан ще изиграе дъщерята на Хершел, Маги. Лорън вече е позната в жанра като вампирката Роуз ("Дневниците"), дъщерята на Алексей Волков ("Чък") и крадлата Бела Талбот ("Свръхестествено").

Въпреки това актьорът зад Шейн, Джон Бернтал, не е толкова спокоен за бъдещето си в сериала. „Не е нужно да следваме всичко в комикса, но в този сериал хората умират постоянно. Това много помага за атмосферата пред камерата, защото ние наистина не знаем кой сценарий ще ни е последен“, признава Джон.

Новите серии ще имат и нови главни герои. В тях ще се въплътят Прют Тейлър Винс от „Менталистът“, Лорън Коан от „Свръхестествено“, „Дневниците на вампира“ и „Чък“, и Скот Уилсън от „Пърл Харбър“ и „От местопрестъплението“. Героите им ще са обитателите на въпросната ферма на Хершел.

Колко още информация ще отпуснат до края на есента, не можем да предвидим, но със сигурност количеството ще се увеличава с наближаването на премиерата. Да се надяваме, че няма да ни разкажат всичко предварително и ще се насладим на още един добър сезон с кръвожадни зомбита.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата