„Доктор кой“ отново чупи рекорди

За новия огромен успех, за следващата игра и за подробностите около героя на Александър Армстронг в тазгодишния коледен епизод

„Доктор кой“ се оказва най-сваляният сериал от iTunes в САЩ. Шестият сезон има най-много даунлоуди, побеждавайки някои от най-хитовите американски сериали.

„Това е изключително вълнуваща новина“, комендира главният сценарист и изпълнителен продуцент Стивън Мофат. „Чест е дори само да бъдем в един списък с всички тези сериали, камо ли да сме на върха му! За великобритански продукт да постигне такова нещо в американска класация е огромен успех. Следва… вселената!“

Това постижение доказва, че нито качеството на сериала се влошава, нито публиката намалява. От него обаче могат да се извадят още два извода – излъчването на Doctor Who по BBC America може би не е най-правилният ход. Това е кабеларка, за която малко хора са платили да гледат. Сериалът определено помогна на канала да набере нови зрители откакто се излъчва по нея, но това означава, че далеч не достига до цялата си целева публика в САЩ. Вина имат и самите американски телевизии, които изключително рядко купуват чужди продукции, а вместо това разчитат на собствени сериали, или поне такива, произведени в същата страна. Вероятно и самата BBC America трябва да се замисли дали излъчва сериала в подходящо време за целевата си публика. Не е обезателно повече американци да харесват „Доктор кой“ отколкото някой от по-долните сериали, просто долните сериали се излъчват по телевизии с по-широка аудитория и са гледани от повечето си фенове още докато са излъчвани. Но така или иначе, Мофат е прав – постижението е наистина огромен успех за „Доктор кой“, което още повече ще усложни реализацията на обещания от Дейвид Йейтс филм.

А ето и целия топ 10 от най-сваляните сериали от iTunes в САЩ:
1. Doctor Who
2. Modern Family
3. Dexter
4. Breaking Bad
5. True Blood
6. Top Gear
7. Glee
8. Entourage
9. Archer
10. The Walking Dead

Междувременно BBC продължава да завладява нови хоризонти за хитовия си франчайз. BBC Worldwide наскоро отпусна детайли за първата игра от втората серия – Doctor Who: The Eternity Clock, която ще бъде издадена за Play Station 3 и PC. Миналата година 4 игри за компютър зарадваха феновете на сериала с добри сюжети и графики, а от нас бяха отличени като едни от най-добрите игри по сериали. Огромният брой даунлоуди тогава убеди телевизията, че си струва да се направят още игри, а защо не и по няколко всяка година. Това обаче е отделно от The Adventure Games, които тази година вече се разписаха с The Gunpowder Plot.

„Часовникът на вечността“ ще е първата от 3 видео ири, разработени от Supermassive Games, и ще излезе през 2012 г. Главни герои ще бъдат Доктора и Ривър Сонг, които пътуват през времето и пространството, за да спасят Земята. Играта ще има интересен геймплей, основан на времето – промените, които героят направи в един период, ще доведат до изменения в друг. Същевременно ще има и задачи и главоблъсканици, които ще трябва да се решават в различни векове. Графиката ще бъде с качеството на телевизионни сцени, а Мат Смит и Алекс Кингстън ще озвучават героите си.

Последната интересна новина (засега, тъй като от „Доктор кой“ постоянно бомбардират с нови информации – последната ни статия беше едва преди 6 дни) е свързана с коледния специален епизод. Александър Армстронг, един от актьорите в него, разкрива, че ще играе пилот по време на Втората световна война и ще бъде съпруг на Мадж, една от главните героини в сюжета. Той казва още, че героят му ще умре и неговата смърт ще бъде съществена за развитието на сюжета, но въпреки това ще продължи да се показва чрез спомените на живите. Александър Армстронг досега озвучаваше г-н Смит в разклонението „Приключенията на Сара Джейн“. Вече освен трейлъра, който можете да видите тук, имаме и кратко клипче, което да ни въведе в историята. Или по-точно да ни раздразни с поредната загадка на Мофат, а именно как се измъква Доктора от тази ситуация, как изобщо попада в нея и какво общо има тя с коледния епизод?

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
16 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

О, и аз си мислех така, ама сега не мога да съм 100% сигурен, че харесвам Тенант повече от Смит…

Петя Ивайлова
petia84

да – тъкмо приключвам 4-ти сезон. Супер е, само ме притеснява, че свикнах с Тенант(а единствената друга роля, от която го помня е Барти Крауч Младши – странно, че толкова бързо ми стана симпатичен) и няма да възприема лесно Мат Смит. 🙂

Петър Атанасов

Пете, започна ли да го гледаш? Как върви, харесва ли ти?

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

За нищо! 🙂

Петя Ивайлова
petia84

запазих си страницата, отново благодря:)

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Ето го и списъка на всички епизоди и спешъли от 2005 насам: https://docs.google.com/document/d/1B-KBSwEh03Hlb_ildaYMZEdn2tMoNOZQW1xNoauVSGI/edit?hl=bg

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Ами, не съм го качвал, но мога да го направя… Ще сложа линк след малко.

Петя Ивайлова
petia84

качил ли си го в нета? …макар че няма скоро да ми потрябва, щом сега започвам:)

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

О, за спешълите мога да помогна с един подробен хронологично подреден списък, който направих точно с тази цел.

Петър Атанасов

Ееее, най-накрая убедихме Петя 🙂 Съгласен съм с Нед, и на мен четвърти ми е любимият сезон 🙂 Но започни от 4.1, внимавай да не се излъжеш да почнеш от 4.0, което е коледният епизод с Кайли Миноуг – не е особено сполучлив.
Гадното е, че трябва да внимаваш кой спешъл към кой сезон и каква поредност спада, малко е хаотично с всички тия специални епизоди.

Neli

Estestveno!!! S David Tennant sa naj-dobrite! Goreshto gi prepora4vam 🙂

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

За нищо! Бях длъжен… 😀

Петя Ивайлова
petia84

ок, отивам да си изтегля четвърти. благодаря за консултацията;)

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Ооо, Честито!!! Много се радвам! Не си струва да гледаш Тенант като Доктора – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е!!! 🙂 Моят съвет е да започнеш с 4-ти сезон + спешълите след него и нататък както си решиш (5 и 6 или 1, 2 и 3). Но наистина си струва да ги изгледаш поред от 1-ви до 6-ти, но не смятам, че първи сезон е добър като за начало…

Петя Ивайлова
petia84

реших и аз да започна да го гледам – знам, че тук има фенове на сериала – дайте съвет от кой сезон да започна; струва ли си да гледам епизодите с Дейвид Тенант, или само тези с Мат Смит??