3 коментара
Companions-Wallpaper-doctor-who-1601628-1280-800

Новата придружителка на Доктора

Най-големите фенове вече знаят коя ще замести Карън Гилън и Артур Дарвил като придружителка на Доктора, но тази статия съдържа и други интересни новини (и спойлери) за сериите тази есен.

„Доктор кой“ е един от най-динамичните телевизионни сериали по отношение на актьорския състав. Почти всяка година някой от основните актьори напуска, а на негово място идва друг. Дойде ред и на Карън Гилън и Артур Дарвил да преотстъпят своите роли като придружители на Доктора на някой друг. Новината дойде доста рано, за да остави време на медиите и феновете да поспекулират по въпроса коя ли ще е следващата. Е, времето за предположения свърши, защото новата придружителка на Доктора в пътешествията му през времето и пространството, е вече известна – това е Джена Луис-Колман.

Изображение с име: jenna louise colemanАктрисата е от английски произход и ще стане постоянен обитател на Тардис по време на специалния коледен епизод в края на 2012, след което ще има още минимум 8 епизода до края на сезона през пролетта на 2013. Коулман е сравнително неизвестна извън родината си. Първата й поява на екран е с ролята си на тийнейджърка-лесбийка в сапунения сериал „Емърдейл“. След това получава роли в „Улица Ватерло“ и „Стая на върха“. Единствената й по-значима и международна роля е краткотрайната поява в „Капитан Америка: Първият отмъстител“. 25-годишната англичанка ще трябва тепърва да свиква със славата, която ще я споходи покрай новото й амплоа.

Новината беше обявена на специална пресконференция от BBC. На нея Стивън Мофат изнесе кратка реч и отговори на въпросите на репортерите: „Всеки път, когато намерим правилния човек за сериала, имаме чувството, че се е случило чудо. Джена ще поведе Доктора в най-веселите му моменти досега – само толкова ще ви кажа. Каква ще е нейната героиня, как ще се срещнат, къде ще я намери – това е част от една от най-големите мистерии, срещу които се изправя Господаря на времето. Няма да е обикновена среща дори по стандартите на Доктора.

Уж „само толкова ще ни каже“, ама има и още – внесена е малко повече яснота около последния епизод на Ейми и Рори. Сърцераздирателният финал на тяхната история ще се случи по време на петия епизод от седмия сезон. Тогава триото ще се срещне с Ридаещите ангели. Феновете на сериала би трябвало да си спомнят, че Ридаещите ангели „убиват“ жертвите си като ги запращат в миналото. Най-вероятно Ейми и Рори ще се окажат запратени в такива моменти и места, които Доктора няма да може да достигне. А може би ни очаква и нещо още по-крайно – такова, че да мотивира решението на Карън Гилън повече никога да не се върне в ролята си, за да не развали края й – дали ще има и истинска смърт?

Изображение с име: jenna louise coleman1За новия сезон знаем също, че няма да има истории в 2 части. „Тази година ще правим повече самостоятелни епизоди – всяка седмица ще бъде като различен луд филм. Миналата година избрахме да обединим доста епизоди с една сюжетна идея, но тази няма да е така. Е, пак ще има някои общи неща, които ще се промъкват тук-таме. Все пак трябва да намерим начин да направим последния епизод специален.

Освен Бен Браудър, в новия сезон ще вземе участие и друга звезда – Гарик Хейгън ще гостува за един епизод. Актьорът е известен с ролята си на Бигс в първия филм „Междузвездни войни“. Сред останалите му роли се открояват тези в „Джеймс Бонд: Шпионинът, който ме обичаше“ и „Чарли и шоколадовата фабрика“. Същият е гостувал и в старите серии на Doctor Who – през 1972 година е играл в епизод, наречен „Мутантите“.

Колкото до Мат Смит и неговото бъдеще в сериала – все още не е много ясно какво ще стане след края на седми сезон. Постоянно се пускат слухове, че най-младият Доктор може да напусне, но ето, че тази есен ще започне третата му година. По въпроса Мофат казва, че никой не знае отговора на въпроса докога ще остане настоящият Доктор – „Караме го година за година. Бихме искали да го задържим колкото може повече, но това зависи от него – той сам не е решил.

Какво точно ще стане, как ще се справи младата актриса с отговорната роля и какви ще са последните приключения на „Римлянина“ и „Момичето, което изчака“ – ще видим наесен, когато се излъчат новите епизоди на „Доктор кой“.

Междувременно, бившият Доктор Дейвид Тенант даде интервю по повод появата си в анимацията The Pirates! In an Adventure with Scientists. Разбира се, голяма част от въпросите беше свързана с Doctor Who. Той стана първият, който не оплю Дейвид Йейтс за идеята му да прави филм по „Доктор кой“. „Всичко зависи от това, как е направено, доколко е качествено. Нещо качествено винаги ще триумфира. Не знам достатъчно, за да имам мнение, но знам, че Дейвид Йейтс е много талантлив човек„. Е, не че подскача от радост, но поне не реагира толкова негативно, колкото Стивън Мофат. Същевременно, Тенант пожелава успех на Джена Луис-Колман и смята, че „ще си изкара страхотно по време на снимките. Винаги завиждам на тези, които тепърва започват това невероятно пътешествие„.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата