world-war-z

World War Z отново се преработва

Деймън Линделоф ще ревизира сценария, а на екипа ще се заплати за допълнителни 7 седмици снимане.

Изображение с име: WWZ_coverФилмовата адаптация на World War Z нещо не върви както трябва. Проектът висеше в стадий „пред-продукция“ в продължение на около две години и половина, след което можеше тотално да пропадне поради липса на финансиране. В крайна сметка инвеститори се намериха и се насрочи премиерна дата за 21.12.2012. В последствие обаче се оказа, че излизането на филма ще трябва да се отложи с половин година – уж маркетингова стратегия за събиране на повече зрители през лятото.

Истинската причина обаче вече е ясна – нещо продължава да куца в идеята на филма. Нает е Деймън Линделоф, сценарист на „Изгубени“, „Прометей“ и „Стар Трек 2“, за да намери какво е и да го оправи. След неговата намеса ще има 7 седмици, в които ще протекат допълнителни снимки. Надеждата е, че тази преработка ще усъвършенства филма и ще го направи по-успешен в бокс-офиса.

Първоначалният сценарий беше написан от Джей Майкъл Стражински („Вавилон 5“), който искаше да се придържа доста близо до идеята на книгата-прототип – репортер разкрива истината за последната световна война със зомбитата чрез интервюта с различни оцелели. След него обаче Матю Майкъл Карнахан пренагласи нещата така, че репортерът (Брад Пит) да заеме доста по-главна роля – той трябваше да се състезава с времето, за да предотврати зомби-пандемия.

Изглежда и този подход не се е сторил правилен на продуцентите, а Линделоф тепърва ще търси най-подходящия. Дали ще успее, ще разберем на 21 юни 2013 година, когато би трябвало вече „Z-та световна война“ да излезе наистина. Дотогава можете да прочетете и оригиналния роман зад филма, който тази година излезе на български.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата