2 коментара
StarCraft-II-Heart-of-the-Swarm 1024x768

Blizzard пусна интрото на StarCraft 2: Heart of the Swarm

Първият голям експанжън на Старкрафт 2 ще разкаже историята на Кериган, която, макар и вече в човешки вид, все още крие нещо зергско в себе си.

За пореден път се убеждаваме, че трябва да има филм по StarCraft! Направо вижте интрото на предстоящия експанжън „Сърцето на рояка“ и ще разберете за какво говорим:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Близард отново доказват, че впечатляващите кинематографични клипчета са тяхна запазена марка и немалка част от успеха на игрите им. Клипчето е перфектно изпипано – като се започне от сюжет (с ясни начало, среда и край), мине се през герои (Кериган отдавна ни е спечелила за фенове, но с това клипче персонажът продължава да се развива и да ни въвлича в историята си по нови начини)и се завърши с разрушителен екшън и детайлни визии. Интрото не е показателно за качеството на самия експанжън, но ясно задава тона му и поддържа високото ниво на StarCraft 2.

Вселената продължава да е опасно място след събитията в Wings of Liberty. Менгск продължава да се изплъзва на вече придобилата човешка форма Сара Кериган, която той предаде на зергите още в първата игра. Промяната в Кралицата на остриетата (озвучена отново от любимата ни Триша Хелфър) пък е разцепила зергите на различни стада (broods), някои от тях с нови кралици начело. Но Кериган не е напълно изчистена от бруталния зерг в себе си (и не говорим само за прическата). Тя ще погуби безброй животи и ще разруши безчет сгради в преследването на Менгск и желанието си да му отмъсти, като покрай това си върне и контрола над зергската раса. Междувременно, Теранската армия все още е на Чар, където заплахата от протосите продължава да расте.

Както може да се очаква, играта няма да е постна откъм сюжет и отново ще намери начин да противопостави трите раси една на друга. А докато се бият взаимно, вътрешните им конфликти ще заплашват съществуването на целите им цивилизации.

StarCraft 2: Heart of the Swarm излиза на 12 март 2013. А ето и трейлъра за експанжъна, в случай че вече не сте го видели.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата