3 коментара
LotV-Screenshot-01

Вижте интрото на Starcraft II: Legacy of the Void

Епична битка между протоси и зерги. Играта излиза на 10 ноември.

Разработчиците на Blizzard са отговорни за някои от най-великите игри, създавани някога. Със заглавия като Diablo и Warcraft, дори най-незапалените геймъри са виждали логото им поне веднъж. За жанра на научната фантастика обаче едно от най-важните заглавия определено е Starcraft. Излязла през 1998 година, играта е все още обичана и до днес, а продадените копия са над 11 милиона.

През 2010 година най-после излезе дългоочакваната втора част, която отговори на високите очаквания на феновете и затвърди статута на поредицата като една от най-великите на всички времена. Тя обаче е разделена на три части. В първата, Wings of Liberty, продължи историята на хората, като главен герой остана Джим Рейнър. Тази първа част от трилогията стана и най-бързо продаваната игра, като постигна 3 милиона продажби само през първия си месец. Експанжънът, Heart of the Swarm от 2013, ни върна контрола над зергите и култовата Сара Кериган. Най-накрая идва ред на последния експанжън, Legacy of the Void, в който ще изиграем кампанията на протосите и Зератул.

Вече е известна датата, на която ще излезе завършекът на трилогията Starcraft II – 10 ноември, а заедно с това Blizzard пуснаха и клипчето, с което ще започва играта. То представлява доста епична битка между протоси и зерги. Вижте го:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Blizzard често са хвалени за качеството на кинематографичните си интрота, но с това за пореден път вдигат летвата. Клипчето може и да не е супер вълнуващо за малцината, които не са играли Starcraft, но е доста силно за феновете, които знаят какво се случва.

Имаме и описание на експанжъна, което гласи следното: „В екстензивната нова кампания на протосите, играчите ще поемат управлението над Копието на Адун – великолепен протоски космически кораб, който може да променя хода на битките отгоре. В допълнение към решаването на съдбите на протосите, играчите ще станат свидетели на завършека на сагата с теранския герой Джим Рейнър, бившият шериф, превърнал се в лидер на бунтовниците, и Кериган, зергската Кралица на Остриетата“.

Starcraft 2: Legacy of the Void може да бъде купена и играна напълно самостоятелно, без да се притежават предишните части. В нея, естествено, ще има нови оръжия и елементи за мултиплейъра при всички раси. Интересно звучи и Archon Mode, в която двама играчи ще могат да контролират една база.

Любопитно е, че Blizzard са избрали именно 10 ноември за премиера на последния Старкрафт. Точно тогава излиза и друг мастодонт на гейминг индустрията – Fallout 4, а за Xbox – Rise of the Tomb Raider. Според някои анализатори, Близард просто не държат толкова на комерсиален успех, тъй като и без друго почитателите на стратегии в реално време намаляват. Според други, компанията е толкова сигурна в успеха си, че иска просто да отвее конкуренцията.

Ще чакаме 10 ноември с нетърпение и ще стискаме палци да има още части на Старкрафт, за които да не ни се налага да чакаме 12 години.

За финал – клипчето към пролог-кампанията, която стана достъпна за бета преди няколко месеца и е дори още по-адски надъхващо:

https://www.youtube.com/watch?v=wOOc07kq0rg

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата