debug

Вижте Debug на Дейвид Хюлет

Дейвид Хюлет и Джейсън Момоа от „Старгейт: Атлантида“ обединяват усилията си за нов независимо продуциран филм.

Помните ли за идеята на Дейвид Хюлет да прави собствен филм с останалите у него реквизити от „Старгейт: Атлантида“? Е, явно актьорът зад Родни МакКей си е удържал на думата, защото вече е пусната онлайн първата сцена от неговото творение. В него откриваме и един неочакван реквизит – още един негов колега се е включил с главна роля – Джейсън Момоа (Ронан Декс), който в последствие игра Кал Дрого в „Игра на тронове“ и Конан Варварина в „Конан“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Дейвид Хюлет е сценарист и режисьор, а сюжетът се върти около шестима млади компютърни хакери, изпратени на корабокруширала космическа фрегата. Те трябва да възстановят и спасят каквото могат от нея, но на пътя им ще се изправи отмъстителният изкуствен интелект на кораба, който би убил, за да се превърне в човек.

Снимките са завършени вече повече от година, но едва сега виждаме нещо от проекта. Освен Джейсън Момоа (който може би ще репрезентира въпросния ИИ), виждаме и Теника Дейвис. Тя е имала малки роли в „Убийствен пъзел 6“ и „Погрешен завой 4“, както и гостувания за по епизод-два в сериали като „Изгубено момиче“, „Ловец на мисли“ и „Красавицата и звяра“. Кейт Хюлет, сестрата на Дейвид, също има важна роля във филма.

Показаното в тази сцена определено е странно и загадъчно, но по хубав начин. Ниският бюджет си личи, но също така си личи, че е постигнат максимумът от това, с което са разполагали. Ако към актьорите и реквизита от Stargate Atlantis и свежата режисура се прибави интересен и завъртян сюжет, този филм определено ще бъде нещо, което си заслужава да се види.

Не е ясно дали, кога и как ще има официална премиера, в IMDB стои единствено 3 ноември като дата за Великобритания (макар филмът да се продуцира в Канада). Ще следим обаче какво се случва и ще дебнем за начини да гледаме Debug.

debug1

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата