Найджъл Фараж иска да спира „Доктор кой“

Крайно десният политик ще забрани на ВВС да произвежда каквито и да било сериали или филми, ако спечели изборите.

Найджъл Фараж на партийна конференция, сниман от интересен ъгъл.

Найджъл Фараж на партийна конференция, сниман от интересен ъгъл.

Великобритания е пред избори и един от най-„обичаните“ у нас техни политици, Найджъл Фараж, който е основен противник на имиграцията към Острова, направи поредно тъпо изказване. Лидерът на Партията за независимост на Великобритания (UKIP) е заявил, че „от BBC трябва да се реже до кокал и да се спре продуцирането на забавни програми“. Предаванията, според Фараж, трябва да се ограничат до „отразяване на местни новини, арт-шоута и религиозни предавания“.

Това означава, че ако Фараж спечели изборите и изпълни заканата си, BBC вече няма да прави Doctor Who и ще трябва да спре също с Sherlock, EastEnders и другите си хитови сериали. Причината е, че така лицензионната такса за държавната телевизия ще бъде намалена от почти 150 лири на година до около 50 лири на година.

Факт е, че много от британците не одобряват лицензионната такса, и с основание – там всеки, който има телевизор вкъщи, е задължен да я плаща, независимо дали гледа BBC или не. Освободени са само тези, които нямат устройства, от които може да се гледа телевизия на живо, но те са често тормозени от писма и инспектори. Неплащането на такса при гледането на телевизия на живо е подсъдимо и води до глоба от 1000 лири (около 2600 лева). Затова и в думите на британския Волен Сидеров има някаква далечна и мъглява логика.

Колкото и абсурдно да ни звучи тази система обаче, тя позволява на британци да гледат Doctor Who и други качествени сериали без прекъсвания за реклами. Обществената телевизия прави собствени продукции с приходи от такси от 1932 г. насам.

Разбира се, истинската причина за изказването на Фараж е скорошно предаване, в което публиката на BBC е била настроена срещу него. Той е приел тежко реакцията й и е обвинил телевизията, че разпространява предимно крайно леви идеи и е настроена срещу него. Мнозинството от британците обаче така или иначе не са му фенове, тъй като го възприемат като тесногръд, хомофоб и откровено луд.

Изборите за 56-тия парламент на Великобритания са на 7 май. Препоръчваме на лекарите да направят едно ЕКГ на Фараж (за да установят дали случайно сърцето му не бие в четворния ритъм на Властелина) и стискаме палци да спечели този, който не иска да остави Земята без един от най-добрите й извънземни приятели! За останалите – Exterminate!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Фараж ще види зор да влезе в Парламента. Те англичаните го пращат само в Брюксел като много здраве. За родината си не биха го избрали и като управител на кенеф.

Nedev88

Предаванията, според Фараж, трябва да се ограничат до „отразяване на местни новини, арт-шоута и религиозни предавания“. 😀 😀 😀 Австралия да не се напълни с англичани, ако тоя спечели…

Иван Петков

Да се изгори на клада веднага!

Миро

хаххха, забавна статия 🙂 Спокойно даже и Англичаните не са толкова тъпи да изберат някой като Фараж, особено ако мисли да им спира Доктора, той е доста популярен сериал за поколения британци ;). Това в кръга на шегата, истина е че има доста хора със смесени чувства към емигрантите и това дава някакво влияние на този клоун но като цяло е просто за отвличане на вота, като при нас с Волен, така че за мен лично няма опасност той да е следващия премиер на Обединеното Кралство, просто никой няма да го вземе на сериозно… 😉

Жорко

Хайде дано Найджъл Фараж спечели и тия глупаци англичаните спрат да съсипват добри фантастични романи и сценарии за тв продукции!