CBS ще прави нов абсурден сериал

След Under the Dome и Zoo се задава BrainDead – сериал за политици, чиито мозъци са изпити от извънземни.

Мери Елизабет Уинстед в "Умирай трудно"

Мери Елизабет Уинстед в „Умирай трудно“

CBS е доста странна телевизия напоследък. Традиционно, тя залага на по-възрастните зрители и продуцира по-обикновени, сдържани и драматични сериали, следващи едни и същи формули. От известно време насам обаче каналът доста разнообразява каталога си и не се притеснява когато сюжетите в продукциите му удрят рядко срещани нива на абсурдомера. Важното е, че на достатъчно много милиони зрители това им харесва. Именно тази е причината сериали като „Под купола“ и „Зоологическа градина“ да са толкова високорейтингови въпреки очевидните си проблеми.

Новооткритата формула на успеха ще отиде една стъпка по-далеч през следващия летен сезон, когато телевизията ще представи новия си сериал, „В мозъчна смърт“. Той е базиран на комикс и разказва за ядящи мозъци извънземни, които превземат Белия дом. Първият му сезон ще се състои от 13 епизода.

В главната роля ще бъде Мери Елизабет Уинстед („Нещото“, „Предизвестена смърт 3“). Тя играе Лорел – дъщеря в семейство с дълги традиции в политиката, по-конкретно демократичната партия. Лорел е напуснала Вашингтон, за да стане продуцент на документални филми, но е върната в семейния бизнес, тъй като брат й се нуждае от помощ, за да ръководи своя сенат. Скоро след завръщането си в Белия дом обаче, Лорел открива, че правителството е спряло да работи, защото Земята е нападната от извънземни, които са изяли мозъците на няколко високопоставени политици и техния персонал.

Трябва да признаем, че като гледаме политиците по целия свят, сюжетът всъщност не звучи чак толкова нереалистично. Може дори сериалът да се окаже от онези трилъри, които стават и за свежи комедии. Вярваме, че традицията на „Под купола“ ще бъде спазена и BrainDead ще се превърне бързо в достоен заместител на предшественика си.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Спиро

Кое му е висорейтинговото на Под купола със трети сезон ( вторият сезон беше същата боза) загубиха 71% от зрителите си и го спряха?

Спиро

Със щерката на Джон Маклейн ли ще е сериала вероятно в България ще го снимат веднъж за по-евтино и втори път за максимална достоверност!?

Tee mit Zitrone

Ние се надяваме, но е ясно какво ще стане – Брейндед ще бъде още по-абсурден и наистина достойно ще го замести – по глупост!

SargoS

Хмм. По- скоро се надяваме традицията на „Под купола“ да бъде брутално погазена и сериала да няма нищо общо с него, нито по визия, нито по недомислици и скука… Още съм им ядосан, защото опропастиха един чудесен роман на големия Кинг и напправиха… нещо, ама нещо смотано- от епизод на епизод нещата ставаха все по- зле – след не лошите 1ви и 2ри епизод ( и то най- вече заеади разполовяващи се крави и тем подобни) само на зле бяха нещата.