4 коментара
CBS-Logo-645x370

CBS ще прави нов абсурден сериал

След Under the Dome и Zoo се задава BrainDead – сериал за политици, чиито мозъци са изпити от извънземни.

Мери Елизабет Уинстед в "Умирай трудно"
Мери Елизабет Уинстед в „Умирай трудно“

CBS е доста странна телевизия напоследък. Традиционно, тя залага на по-възрастните зрители и продуцира по-обикновени, сдържани и драматични сериали, следващи едни и същи формули. От известно време насам обаче каналът доста разнообразява каталога си и не се притеснява когато сюжетите в продукциите му удрят рядко срещани нива на абсурдомера. Важното е, че на достатъчно много милиони зрители това им харесва. Именно тази е причината сериали като „Под купола“ и „Зоологическа градина“ да са толкова високорейтингови въпреки очевидните си проблеми.

Новооткритата формула на успеха ще отиде една стъпка по-далеч през следващия летен сезон, когато телевизията ще представи новия си сериал, „В мозъчна смърт“. Той е базиран на комикс и разказва за ядящи мозъци извънземни, които превземат Белия дом. Първият му сезон ще се състои от 13 епизода.

В главната роля ще бъде Мери Елизабет Уинстед („Нещото“, „Предизвестена смърт 3“). Тя играе Лорел – дъщеря в семейство с дълги традиции в политиката, по-конкретно демократичната партия. Лорел е напуснала Вашингтон, за да стане продуцент на документални филми, но е върната в семейния бизнес, тъй като брат й се нуждае от помощ, за да ръководи своя сенат. Скоро след завръщането си в Белия дом обаче, Лорел открива, че правителството е спряло да работи, защото Земята е нападната от извънземни, които са изяли мозъците на няколко високопоставени политици и техния персонал.

Трябва да признаем, че като гледаме политиците по целия свят, сюжетът всъщност не звучи чак толкова нереалистично. Може дори сериалът да се окаже от онези трилъри, които стават и за свежи комедии. Вярваме, че традицията на „Под купола“ ще бъде спазена и BrainDead ще се превърне бързо в достоен заместител на предшественика си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата