Излиза Fallout 4

Едно от най-големите заглавия за геймърите ще бъде достъпно още тази седмица, а критиците уверяват, че чакането си заслужава.

Въпреки че в рехавите ни статии за компютърни игри отделихме доста внимание на Starcraft: Legacy of the Void, но така и не написахме нищо за Fallout 4, нека това не ви заблуждава – това е една от най-чаканите игри за тази година и огромни орди от фенове чакат да видят какво ново ще предложи новото заглавие от култовата поредица. Тя вече е номер 1 в Steam, ден преди премиерата си, скоро ще видим и дали няма да разбие някой рекорд с продажби.

Fallout 4 е екшън роул-плей с отворен свят на Bethesda Game Studios. Действието се развива 200 години след ядрена война в пост-апокалиптичен Бостън. Там играчът излиза от подземен бункер и започва да изпълнява мисии, зададени от нуждаещите се наоколо, за да подобрява героя си. Може да се играе от първо и трето лице, като геймплеят не е линеен. Любопитно е, че главният герой, се е скрил в бункера през 2077 г., когато бомбите са паднали, тоест историята започва с въпросния апокалипсис, ход, който досега не е бил прилаган в други игри от поредицата.

След суперуспешната трета част, много геймъри се чудеха дали четвъртата ще намери начин да продължи традицията за повишаване на качеството. Ранните ревюта вече са пуснати и по всичко личи, че да, Fallout 4 отговаря на надеждите. Опустошената земя предлага достатъчно съдържание за любопитните играчи, което да ги държи ангажирани седмици, ако не и месеци наред. Играта се описва като пристрастяваща и предизвикваща емоции, а изборите на героя по време на играта имат истински непредвидими последствия за късните й фази. От време на време има засечки и бъгчета, но това едва ли е неочаквано, тъй като такива имаше и в третата част. Общо взето, консенсусът на критиците е, че феновете на предишната игра със сигурност ще харесат и тази.

Fallout 4 излиза на 10 ноември за Xbox One, PlayStation 4 и PC.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Миро

Никога не съм я играл, нямам и намерение, не ме кефят точно такива истории за постапокалиптично бъдеще, ако някой е играл Метро 2033 ще знае какво е качество в малка опаковка 😉