walking-dead-season-6-poster-full

„Живите мъртви“ – подновени за седми сезон

Не че някой се е съмнявал.

Walking-dead-2015-color1Един от най-хитовите сериали в историята на американската телевизия, The Walking Dead, е подновен за още един сезон. Догодина ще ни чака още трепане на зомбита.

Изненада, разбира се, тук няма, въпреки че много анализатори и критици биха тревога, когато дойде новината, че първият епизод от шести сезон е бил гледан от 3 милиона по-малко зрители отколкото миналогодишната премиера. За тях това е повратен момент, тъй като за първи път премиера на сезон е с по-малко зрители от предишната, и това предвещава наближаващ край на сериала.

Разбира се, опасенията им са неоснователни, защото това пак прави осемцифрово число, а „Живите мъртви“ продължава да е най-гледаният сериал по кабелна телевизия. Нещо повече, рейтингите вече се нормализират и тези на трети епизод от тази година са съизмерими с тези от трети епизод миналата година. Ето защо феновете няма нужда да се притесняват.

Седми сезон отново ще бъде от 16 епизода, разделени на 2 блока по 8 – един за есента на 2016 и един за пролетта на 2017. Главен сценарист и изпълнителен продуцент отново ще бъде Скот Гимпъл, който успя да се задържи сравнително дълго. След като през първите сезони позицията беше на практика горещ стол, на който немалко хора се изредиха, Гимпъл вече стои начело трета година. В екипа остават като изпълнителни продуценти Робърт Киркман, Гейл Ан Хърд, Дейвид Алпърт, Грег Никотеро и Том Люс.

Подновено е също и придружаващото сериала шоу, The Talking Dead, в което се обсъждат епизодите. То също има колосален рейтинг – най-скорошният епизод е поставил рекорд със 7 милиона зрители. Отдавна вече знаем и че разклонението, Fear the Walking Dead, също е сигурно за догодина. С разширяване на зомби присъствието по телевизията, можем да сме сигурни, че немъртвите още дълго време ще се разхождат по екрана ни.

Епизодите се излъчват и в България, почти паралелно с премиерата им в САЩ, по Fox в понеделнишките вечери, с повторения в петък и неделя.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата