ARQ-Netflix-Poster

Роби Амел е хванат в повтарящ се ден

Трейлър за филма на Нетфликс – ARQ

Познатият сюжет за повтарящия се ден отново ще бъде експлоатиран – този път от Роби Амел и Нетфликс във филма ARQ. Сниман със сравнително скромен бюджет, ARQ разказва за антиутопично бъдеще, в което млад инженер е хванат в къщата си от мистериозна банда маскирани взломаджии. Те искат да откраднат от него технология, която може да донесе на хората безкрайна енергия и край на войните, опустошили света. В края на неприятното преживяване инжинерът умира, но в последствие отново се събужда в същата злополучна утрин…

Бутон за зареждане на YouTube видео

Netflix залага все повече на собствена продукция, за да печели зрители и абонати. Платформата е хвалена както заради филмите си (The Little Prince, Beasts of No Nation, Pee-wee’s Big Holiday) така и заради сериалите си (Orange is the New Black, Daredevil, Jessica Jones). Маркетингът на ARQ не е много агресивен, но, както скорошната история доказва, това не е необходимо условие за успех – Stranger Things също се промотира само чрез един най-обикновен трейлър, но стана най-гледаната продукция на Нетфликс благодарение на положителните ревюта и зрителски препоръки. Дали и този филм няма да се окаже хит, дегизиран като нещо най-обикновено?

Режисьор и сценарист на проекта е Тони Елиът (Orphan Black). Братовчедът на Стивън Амел, който наскоро се появи в „Досиетата Х“, е в главната роля, а до него е Рейчъл Тейлър („Джесика Джоунс“). Сюжетът не изглежда много по-различен от този на „На ръба на утрешния ден“, но вероятно ще има някой неочакван обрат. Дигиталните платформи са добра алтернатива на големите кино студия, така че Нетфликс със сигурност имат много предложения за продуциране на филми и сериали и избират от най-доброто, което по-малко известните сценаристи и режисьори могат да предложат.

В САЩ и Канада Netflix ще пуснат ARQ на 16 септември, като преди това ще го пуснат на филмовия фестивал в Торонто на 9 септември. Дали и как филмът ще стигне до България, предстои да видим.

ARQ-Netflix-Poster

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата