1 коментар
legion-3-tb

Официално е поръчан втори сезон на „Легион“

Въпреки средняшките рейтинги, сериалът е хвален под път и над път за високото си качество.

Изображение с име: legionВъпреки че филмите от основната поредица са на приливи и отливи, страничните проекти на вселената „Х-мен“ се развиват отлично. „Дедпул“ и „Логан“ разчупиха познатите формули и поставиха финансови рекорди, а сериалът „Легион“ се посреща с почти всенародно одобрение. Ноа Хоули, главният сценарист, получава похвали отвсякъде за умното и визуално впечатляващо изследване на персонажа си, в което помежду другото са намесени и суперсили.

Трябва да се признае обаче, че рейтингите падат доста бързо. Докато първият епизод е гледан от над 1,6 милиона души, четвъртият и петият падат под 800 хиляди. „Легион“ е едва шестият най-гледан сериал на телевизията, далеч под American Horror Story и American Crime Story. Въпреки това, FX поднови Legion за втори сезон, който ще бъде излъчен догодина по същото време.

Критиците намират „Легион“ за един от най-добрите супергеройски сериали по телевизията в момента. Зрителите постоянно обсъждат кое е истинско и кое не от показаното. Сериалът се базира на едноименния комикс на Марвел. Главният герой е Дейвид Холър (Дан Стивънс), млад мъж с психични проблеми, който може би е повече от човек. Дейвид е диагностициран с шизофрения и се мотае из лудниците от години. По време на поредната си хоспитализация се сближава със Сид (Рейчъл Келър). Дейвид трябва да се изправи срещу шокиращата възможност гласовете, които чува, и виденията, които преживява, да не са лудост, а резултат на това, че той е мутант.

По случай подновяването директорът на Marvel TV Джеф Лоуб казва следното: „Развълнувани сме от това, че ще има нов сезон на Legion. Впечатляващата интерпретация на Ноа на Дейвид Холър и другите персонажи, на които им вдъхна живот, ни кара да искаме още от тях толкова силно, че чак да ни боли. Особено сме горди от партньорите ни от FX и успеха на първия ни съвместен сериал“.

Засега не се знае накъде точно може да отиде сюжетът до края, но историята се изяснява малко по малко с всяка следваща серия, като остават още две до края. Възможно е дори Хаули да е планирал сериала като за един сезон, при което ще е мистерия какво може да се случи във втори, ако Дейвид вече е наясно със себе си и реалността. Разбира се, това е малко вероятно, тъй като всички са отворени за възможността един ден Патрик Стюарт да гостува на сериала като Професор Х, бащата на Дейвид в комиксите – щом има такава възможност, значи със сигурност има и готовност за още серии.

Следващият епизод ще излезе на 23 март наше време. Ето и промото за него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата