Danger Girl

Danger Girl става на филм и сериал

Поредният комикс ще бъде адаптиран, като тук фокусът е дамски.

Изображение с име: danger girlКомикс-манията в САЩ едва ли ще утихне скоро, което кара продуцентите трескаво да се оглеждат за нови и нови творби за филмиране и сериализиране. Същевременно, възходът на феминизма в киното през последните години определено се усеща. За щастие на Constantin Film (продуцентите на Resident Evil), които си нямат своя комиксова вселена, съществува идеален за тези тенденции комикс – Danger Girl. Продуцентите са се споразумели със създателите на комикса, Джей Скот Кембъл и Анди Хартнел, да направят и филм, и сериал по творбата.

В комикса се разказва за група тайни агентки, които постоянно осуетяват плановете на синдиката Хамър да превземат света. Главната героиня е Аби Чейс, която е най-новата агентка. Отначало тя е неуверена и прави грешки, но постепенно става незаменим член на екипа.

Идеята на Constantin Film е да направят филм, след което, ако той е успешен, да продуцират и сериал. Не е ясно дали планират продукциите за двете медии да са свързани или отделни, но това най-вероятно ще бъде решено на по-късен етап. Въпреки че у нас едва ли някой е чувал за комикса, в САЩ е имал успех и дори през 2000 г. са направили видеоигра по него.

Хубавото на проекта е, че издателството на Danger Girl няма нищо общо с Marvel и DC, така че историята няма да има нищо общо с тези супергеройски светове. Концепцията не е особено оригинална, но може да даде интересни сюжети и атмосфера тип „Ангелите на Чарли“ или „Наричана още“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата