9 коментара
supernatural 14

Supernatural излиза в заслужена пенсия

15-ти сезон на сериала „Свръхестествено“ ще бъде последният.

SupernaturalВсяко нещо си има край, дори и това, което в един момент може да изглежда като вечно. Отлична илюстрация за тази вселенска истина е сериалът Supernatural. Продължил вече 15 години и над 300 епизода, той се озовава в топ 10 на най-дългите американски сериали. Явно сега обаче настъпва моментът той най-накрая да приключи. Това ще стане в предстоящия 15-ти сезон.

Сериалът беше подновен рано, заедно с други продукции с фантастични елементи на CW. За съжаление, сега е взето решение това подновяване да е за последно, с което вероятно голяма част от екипа ще излезе в заслужена пенсия. Хубаво е, че предизвестието е достатъчно голямо, за да се даде шанс на сценаристите да измислят достоен край за Сам, Дийн, персонажите около тях и света, който те вече 15 години пазят от демоните. Бройката на епизодите остава като тази година – 20 епизода, което не е никак малко.

Въпреки че мнозина биха се съгласили, че качеството не е като едно време, зрителите на сериала остават сравнително лоялни. В градчето, където актьорите живеят, дори е обявен ежегоден празник, посветен на Supernatural.

Не е обявена причина за завършването, но доскоро от телевизията твърдяха, че ще го подновяват толкова, колкото звездите му желаят. Тъй като рейтингите абсолютно подкрепят това изказване, най-вероятната причина е натрупаната умора у актьорите (единият е на 36, другият на 41) и екипа. За всички е ясно, че сериалът е минал апогея си и е редно да бъде завършен докато не се е изчерпал напълно. Създателят му, Ерик Крипке, навремето искаше да го завърши още с трети сезон. В последствие удължи плана си до пет сезона, а след това напусна и други го заместиха.

Разбира се, заглавието на статията е пресилено – Дженсън Акълс и Джаред Падалецки са в разцвета на силите си и най-вероятно им предстоят дълги и успешни актьорски кариери занапред. Акълс беше изгряваща звезда още преди сериала, а Падалецки със сигурност ще се възползва от натрупаната слава. Стискаме им палци да бъдат все така успешни, а на сериала – да намери своя най-достоен завършек!

Междувременно епизодите от четиринадесети сезон продължават да излизат всеки петък българско време.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата