the walking dead saints sinners

Чака ни VR игра по „Живите мъртви“

The Walking Dead: Saints and Sinngers ще ни позволи да убиваме зомбита във виртуална реалност.

Telltale’s The Walking Dead се оказа изненадващо добра игричка по „Живите мъртви“, въпреки семплия стил на анимацията. Overkill’s The Walking Dead загатваше да бъде нещо голямо, но потъна в забвение. Сега ще видим дали третият опит за видеоигра по хитовия сериал ще бъде успешен (Survival Instinct въобще не го броим). Новото тук е, че става дума за игра във виртуална реалност! За съжаление, трейлърът не показва геймплей кадри, но пък е доста приятен откъм кинематография. Вижте го:

Бутон за зареждане на YouTube видео

„Живите мъртви: Светци и грешници“ се развива три години след зомби-апокалипсиса. Ню Орлиънс е оцелял под желязното управление на Кулата, но времената се менят и нови фракции се борят за власт. Междувременно, слухове за бункер от Студената война, зареден със запаси за години напред, вдъхновява купища отчаяни иманяри да се посветят на търсенето му. В продължение на около 15 часа, играчите ще търсят бункера, ще обиколят фракциите, ще решат как да повлияят на света и, разбира се, ще изтрепят купища кръвожадни бродещи.

Ето и официалното резюме на сюжета:

Светец ли сте или грешник?

Ню Орлиънс е във война. Живите се бият не само с мъртвите, но и помежду си. Докато купчините трупове растат, се носят слухове за отдавна изгубена мистерия в града, която може да обърне хода на войната. Ще се присъедините ли към някоя от фракциите, или ще ги настройвате една срещу друга, за да изкярите вие? Можете ли да разкриете мистерията? Съдбата на града и оцелелите в него е във вашите ръце.

Борете се с немъртвите, претърсвайте наводнените руини на града, изправете се срещу сърцераздирателни дилеми и преживейте мрачната драма на „Живите мъртви“ лично.

Трейлърът носи атмосферата от игрите на Telltale и напомня много на първия трейлър за Dead Island. Обещава ни се дълъг геймплей и пълноценна видеоигра, въпреки че девелопърите на продукции за виртуална реалност все още не са постигнали кой знае какво за нишата откъм дълготрайни преживявания. Описанието дори звучи като подобие на някоя от последните части на Fallout. Всичко това е чудесно, но, за съжаление, няма как да кажем дали играта ще си заслужава на базата само на наличното до момента. Стискаме палци да се нареди достойно до Resident Evil 7, но ще видим.

Очаква се The Walking Dead: Saints & Sinners да излезе на 23 януари 2020.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата