Doctor Who няма да спира скоро

Въпреки спада в рейтингите, от ВВС уверяват, че „Доктор кой“ ще се радва на още много сезони.

Феновете на британския сериал, продължаващ вече почти 6 десетилетия (с известни прекъсвания) – Doctor Who, могат да са спокойни за бъдещето му. Независимо дали одобрявате епизодите в момента, можете да сте сигурни, че ще има още много такива (а с тях и шанс за подобрение).

Директорът на отдел „Драми“ в ВВС – телевизията, която продуцира сериала, наскоро е дал следното изявление: „Това е невероятно важен сериал за младата аудитория, все още е гледан от семесйтва в свят, където има все по-малко продукции с подобна сила. Винаги ще бъде важен сериал за нас и сме много далече от каквито и да е мисли да го оставяме да си почива“.

Уверението идва заради притесненията покрай текущите рейтинги. Предпоследният епизод на сезон 12 е гледан от едва 3,7 милиона души, което е пореден антирекорд в историята му. Негативните отзиви тази година са много повече от миналата, до голяма степен защото миналата беше първа за новия главен сценарист Крис Чибнал и за новата актриса в главната роля, Джоди Уитакър, съответно критиците дадоха шанс за подобрение. Уви, такова има само в някои епизоди и е минимално – доколкото вече има наченки на обща история, обвързваща отделни епизоди. За съжаление, недоизпипаните сценарии, насочеността към най-малката публика и зарязването на по-възрастните фенове като таргет, както и твърде нравоучителния тон на посланията си остават като недостатък. Напомняме обаче, че още преди 11-ти сезон от ВВС обявиха, че планират още поне 5 сезона, тоест, сега се потвърждава ангажиментът да се стигне поне до 15-ти.

Стискаме палци тези критики да бъдат адресирани догодина. Със сигурност знаем, че Джоди Уитакър ще се завърне за 13-ти сезон, докато Тосин Кол (Раян) е получил оферта за нов сериал в САЩ и няма да се завърне сред придружителите. Ще видим дали на персонажа му ще бъде измислено адекватно сбогуване, както и какво означава това за другите двама придружители – Греъм и Ясмин.

Тази седмица ще излезе последният епизод за сезона, в който може би ще бъде разкрита мистерията на „Безвременните деца“.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков

Искам да се изкажа за финала…
Възмущението си искам да изкажа… Вече го написах в групата във фейсбук.
Та, шокиран съм как се изходиха върху цялата история и култура на сериала…

Спойлер:
Доктора бил първия Тайм лорд…
Мастъра искал да прави сайбърлордове…
И най-вече Доктора оставя друг човек да се жертва за него и за Вселената…

Пълен абсурд и пълна простотия – тоя Чибнал просто е ибнал всичко…
Искам да си ходят всички – и продуценти и сценаристи и актьори дори (макар да не са те виновни) и да се доведе нов екип с идеи и с желание и страст. Ако не се случи, сериалът загива със сигурност. BBC са публично финансирани и колкото и да не им се иска, ще трябва да го спрат когато рейтингът падне още. И без това вече е на 1/3 от това което беше преди…

eng

Естествено че ще „продължат да адаптира класически творби за съвременната аудитория“ – някой съмнявал ли се е? Пропагандата трябва да продължи,поне още няколко години.
Иначе не мога да не отрека, че последните месеци в новите сериали вече няма гей простотии.
Остава още година-две за да махнат и расовата квота – и ще бъде както преди 2015-а (началото на Пропагандата).
Няма как да продължи до безкрай,спокойно.

Петя Ивайлова

Същият този директор е казал (може би и в същото интервю, не знам, видях го в една статия на Дейли Мейл), че ВВС ще продължи да адаптира класически творби за съвременната аудитория (която не ги гледа) и те ще бъдат колкото се може по-политкоректни. Спирам да гледам техни продукции. До сега се колебаех, но решението ми започна да се избистря след Коледна песен и Война на Световете – вече е категорично 🙂

Петър Атанасов

За него не се казва, но най-вероятно и той остава. Не знам досега в новите серии да се е сменял сценарист без да се смени и Доктора покрай него. Иначе той нещо мрънкотеше след миналата година, че не се знаело колко ще остава, не остана доволен, че не му харесват творбата. Но засега няма слухове да се маха.

Нед Ласков

Само десет епизода ли има този сезон? Може би по-добре така. А нищо не казваш за този дето е сега сценарист? Той ще седи ли още много? Как може такива безидейни хора изобщо да се занимават с телевизия не знам… Дано го сменят по-бърже

eng

Спада на рейтинга да не е защото Доктора го направиха жена,и вкараха пропагандата? И така да е,не се съмнявам че следващия сезон ще има още от същото.