6 коментара
doctor who 11

Doctor Who няма да спира скоро

Въпреки спада в рейтингите, от ВВС уверяват, че „Доктор кой“ ще се радва на още много сезони.

Феновете на британския сериал, продължаващ вече почти 6 десетилетия (с известни прекъсвания) – Doctor Who, могат да са спокойни за бъдещето му. Независимо дали одобрявате епизодите в момента, можете да сте сигурни, че ще има още много такива (а с тях и шанс за подобрение).

Директорът на отдел „Драми“ в ВВС – телевизията, която продуцира сериала, наскоро е дал следното изявление: „Това е невероятно важен сериал за младата аудитория, все още е гледан от семесйтва в свят, където има все по-малко продукции с подобна сила. Винаги ще бъде важен сериал за нас и сме много далече от каквито и да е мисли да го оставяме да си почива“.

Уверението идва заради притесненията покрай текущите рейтинги. Предпоследният епизод на сезон 12 е гледан от едва 3,7 милиона души, което е пореден антирекорд в историята му. Негативните отзиви тази година са много повече от миналата, до голяма степен защото миналата беше първа за новия главен сценарист Крис Чибнал и за новата актриса в главната роля, Джоди Уитакър, съответно критиците дадоха шанс за подобрение. Уви, такова има само в някои епизоди и е минимално – доколкото вече има наченки на обща история, обвързваща отделни епизоди. За съжаление, недоизпипаните сценарии, насочеността към най-малката публика и зарязването на по-възрастните фенове като таргет, както и твърде нравоучителния тон на посланията си остават като недостатък. Напомняме обаче, че още преди 11-ти сезон от ВВС обявиха, че планират още поне 5 сезона, тоест, сега се потвърждава ангажиментът да се стигне поне до 15-ти.

Стискаме палци тези критики да бъдат адресирани догодина. Със сигурност знаем, че Джоди Уитакър ще се завърне за 13-ти сезон, докато Тосин Кол (Раян) е получил оферта за нов сериал в САЩ и няма да се завърне сред придружителите. Ще видим дали на персонажа му ще бъде измислено адекватно сбогуване, както и какво означава това за другите двама придружители – Греъм и Ясмин.

Тази седмица ще излезе последният епизод за сезона, в който може би ще бъде разкрита мистерията на „Безвременните деца“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата