the-show

Създателят на Watchmen и V for Vendetta с нов филм

Трейлър за странния The Show.

Алън Мур не е сред най-известните имена в Холивуд, но той си има лоялна база от страстни фенове, които го уважават заради създаването на комикси като Watchmen, V for Vendetta, Swamp Thing и още много. Наскоро той реши да се откаже от комиксите и да се отдаде на филмите. Първият му голям проект е базиран на поредица негови късометражки, като сценарист е самият той. Казва се The Show и трейлърът му е доста странен.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Филмът проследява преживяванията на доста фокусиран върху целите си човек с много таланти и идентичности. Той пристига в разбитото сърце на Англия, градчето Нордхамптън, което е потънало в черна дупка от сънища, странности, кошмари и опасности. Протагонистът търси определен човек и определен артефакт в услуга на настойчивия си клиент. Задачата го кара да затъне в плаващите пясъци на свят от здрача, където среща мъртъвци, спящи красавици в кома, вуду гангстери, маскирани приключенци, детективи от 30-те години и какво ли още не… а това е Нортхамптън само през деня, когато е буден. Веднъж щом градчето затвори очи, то става друг свят, където присвяткащи светлини и бляскав делириум го прави много по-изстрадал, отколкото от икономическите кризи. Резюмето на сюжета завършва с „Добре дошли в британския кошмар, с великолепната му плът и луминисцентните му чудовища“.

За съжаление, разпространителят на филма в САЩ е доста нископрофилен, а това вероятно означава, че до разпространение в България едва ли ще се стигне. Трейлърът не споменава и дата за американска премиера, но вероятно тя ще се състои в началото на 2021 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата