Netflix си представя как би изглеждал живота извън Земята

Трейлър за „Чужди светове“

Нов полудокументален сериал на Netflix изследва живота, физичните закони и особеностите на вселената, за да ни покаже как биха могли да изглеждат населени чужди планети. „Чужди светове“ ще има само 4 епизода, но ако се съди по трейлъра, те ще бъдат достатъчни за един сериозен полет на въображението.

Учудващо трудно е да се намери повече информация за проекта – кой го е снимал, какви точно ще са темите на отделните епизоди и т.н. Описанието му гласи: „Прилагайки законите на живота на Земята към останалата част от галактиката, сериалът смесва научни факти с фикция, за да си представи как би изглеждал животът на други планети“. Извън това е известно единствено, че гласът на водещата принадлежи на номинираната за Оскар Софи Окенедо.

Стискаме палци да има достатъчно реализъм и истинско смесване на реални физични закони с фантазиите на авторите, за да се получи наистина качествено научнопопулярно предаване, а не просто фентъзи.

Епизодите ще излязат в Netflix на 2 декември.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков

Интересно наистина. Може наистина да се спекулира за тези неща и съм чел няколко подобни статии и винаги са доста възбуждащи въображението.

Супер. Дано да са го направили…достоверно… по-скоро научно издържано 🙂
Скоро си припомнях Darwin IV в ю туба 🙂