pinocchio

И Гийермо дел Торо ще си има версия на Пинокио

Трейлър за Pinocchio.

Има няколко творби, на които постоянно им правят нови версии. Една от тях е „Приключенията на Пинокио“ на Карло Колоди. Следващият, който ще се упражни върху нея, е Гийермо дел Торо. Той по принцип е известен с хорър филмите си, но този проект му е страст от 2008 насам. Неговата версия ще представлява първата стоп моушън анимация по тази книжка.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За продукцията дават гласовете си купища звестни актьори – Иън Макгрегър, Фин Уолфхард, Кейт Бланшет, Дейвид Брадли, Рон Пърлман, Тилда Суинтън, Кристов Уолц и др. Самият Пинокио ще бъде озвучен от Грегъри Ман.

Сюжетът е ситуиран в Италия по времето на Мусолини. Дървеното момче ще бъде „перфектният войник“, според споделеното от Рон Пърлман. „Пинокио не поставя заповедите под въпрос. Той няма страхове. Той е неунищожим. Той е всичко това, което перфектният войник трябва да бъде“. Тази концепция е по-различна от оригиналната, но точно затова ще бъде интересна.

Филмът ще излезе по Netflix през декември. Щом го промотират още отсега, значи е ясно, че се очаква от него да бъде тотален хит.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата