1 коментар
cw-logo  120730190655

CW ще разработва „Малки жени“ в сайфай вариант

Четири полусестри ще растат в антиутопично бъдеще.

CW продължава да е една от най-успешните телевизии в САЩ, въпреки сравнително скромните си мащаби и амбиции. Процентът на подновените сериали остава много висок, а част от новите предложения през изминалия сезон се представят много по-добре от очакваното (нефантастичното Jane the Virgin спечели златни глобуси за себе си и главната актриса, а iZombie стана четвъртият най-гледан сериал на канала). Ето защо телевизията смело гледа напред и започва да си позволява някои по-нестандартни решения.

Последното такова е поръчката за разработване на нов сериал, вдъхновен от романа „Малки жени“ на Луиза Мей Олкът. В традицията на „Ейбрахам Линкълн: Ловец на вампири“ и „Гордост и предразсъдъци и зомбита“ обаче, в новата интерпретация ще има фантастична врътка – четирите героини няма да порастват в условията на Американската гражданска война, а ще бъдат четири полусестри – Джо, Мег, Бет и Ейми, които ще оцеляват из антиутопичните улици на Филаделфия. Там те ще открият конспирация, която е по-широкомащабна от най-смелите им представи. И всичко това докато се опитват да не се избият взаимно.

little-women-1933
Кадър от Little Women (1933)

Сценарият е на Алексис Джоли, който няма големи постижения в кратката си биография, но пък вече получава много внимание. Той вече развива драма за борци по FX, филм за Amazon и е продал свой сценарий за филм за живота на Фред Роджърс. Майкъл Уедърли пък ще бъде изпълнителен продуцент (въпреки че е по-известен като актьор – в NCIS и Dark Angel).

Адаптацията на „Малки жени“ няма да е първата в историята. През последния век са правени 6 филма и 4 сериала. Явно историята за четири сестри, които растат и се учат да се справят с живота, любовта и света около тях, е от вечните класики, за които винаги има хляб – дори и ако трябва малко да се модернизират и променят. В 11-тата интерпретация обаче сестрите ще имат по-големи проблеми от войната между Севера и Юга.

Все още кастингът не е започнал, което означава, че ако изобщо се стигне до сериал, вероятно ще го гледаме чак 2016 година, най-рано.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата