2 коментара

Готов е новият Алманах ФантAstika

Алманах ФантAstika (2013-14) ще можете да закупите от съставителя му или на специално събитие в клуб „Иван Ефремов“

almanah fantastika 2013-14 ccВече можете да се сдобиете с новия брой на Алманах ФантAstika, сборник с интересни творби и статии от и за любимия ни жанр през последните 2 години.

Това е шестият алманах ФАНТАSTIKA – ежегодник на Дружеството на българските фантасти „Тера Фантазия“ и Фондация „Човешката библиотека“. Отново тук е защитената територия на добронамереното въображение и чоВечните идеи за Изхода от гърчещия се в кризи свят към Следващото ниво на реалността. Ниво, на което никой не се стреми да притежава някого, а всеки се опитва да обогати другия. Алманах-територия, на която българските писатели фантасти и художници фантасти споделят своите творчески постижения, търсения и терзания. Територия, в която размисълът за бъдещето не е табу, а зрялост и дълбочина. Място за хора, които търсят откъде идват и накъде отиват.

В него ще откриете разкази и откъси от произведения на Итало Калвино, Алфред Бестър, Сергей Другал, Григор Гачев, Здравка Евтимова, Вал Тодоров, Янчо Чолаков, Атанас Стоянов, Иван Петров, Валентин Д. Иванов, Ана Хелс, Велко Милоев и други.

SciFi.bg има участие със статиите „Клонинг-парти“ и „10 луди космически идеи, които за малко да се осъществят“. Снежана Ташева, която вече има 1-2 ревюта за нас, участва с разказа си „Ако книгите се пишеха самички“ – именно този разказ наградихме миналата година в конкурса за растящо творчество и стана повод да се запознаем с нея и да я приобщим към екипа. Участват и наши колеги-конкуренти, сред които Роланд от ShadowDance, CinemaScrotum и др. Съставител на алманаха е Атанас П. Славов.

За съжаление, Алманахът не се продава по книжарниците, така че ако искате да си го закупите, свържете се със съставителя. Другият вариант е да заповядате лично на второто му представяне в клуб „Иван Ефремов“, този вторник, 31 март от 20 часа. Клубът се събира в Младежки дом, София, стая 23.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата