3 коментара
project blue book

Into the Badlands, Counterpart – спрени, Project Blue Book – подновен

Няма да има четвърти сезон на „В пустошта“, нито пък трети на „От другата страна“, но пък ще има втори на „Проект Синя книга“.

Изображение с име: into the badlands ccДве тъжни и една добра новина имаме днес.

Ще трябва да се сбогуваме с „От другата страна“ и „В пустошта“. Into the Badlands ще се завърне на 25 март, но предстоящите 8 епизода ще бъдат последни. Сериалът, посветен на бойните изкуства в постапокалиптичен свят, уж се представяше добре – от 6 епизода в първи сезон, беше разширен на 10 за втори и на 16 за трети. И докато броят зрители по време на първи сезон оправдаваше бюджета, следващите години далеч не беше така – спад с по 50% на аудиторията за всеки сезон. Може да се очаква същото и за оставащите епизоди. AMC е предпочела да инвестира в хитови, но не толкова известни в САЩ сериали като A Discovery of Witches и Killing Eve, вместо в нови серии на собствената си продукция. Още не се знае дали сериалът ще завърши с клифхенгър или с някакъв сравнително адекватен финал, но епизодите вече са заснети, така че няма място за промени.

По-лоша е съдбата на Counterpart, тъй като първи сезон събра много положителни ревюта, а новина за спирането му идва дни преди излъчването на последния му епизод от втори сезон (18 февруари). Starz е решила да не поръчва повече серии, тъй като хвалбите на критиците не само не са увеличили и без друго скромната аудитория, но и не са спрели рязкото й свиване с 40%. HBO купува сериала, за да го показва на платформата си по света (включително и в България), но телевизията няма практика да купува чужди продукции, за да ги довършва, така че едва ли ще се намеси, за да спаси „От другата страна“. И ако „В пустошта“ все още има някакъв шанс да заснеме една-две бонус сцени, които да пооправят финала, Counterpart няма това време и най-вероятно ще остане без завършек.

За да разведрим обстановката, ще завършим с Project Blue Book, на който е поръчан втори сезон. Изненадващият сериал за извънземни на History Channel напомни на мнозина за „Досиетата Х“ и явно това е било достатъчно, за да закове зрителите пред екраните. В момента той е най-гледаният сериал на канала, с по-добри рейтинги от тези на Vikings и Knightfall. Честито!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата