1 коментар
American.Mcgee's.Alice .Madness.Returns.full.588672

МакДжи ще направи Алиса от Wunderland полицайка

Известният режисьор и продуцент ще разработва нов сериал за CW.

Ще успее ли McG с новия си сериал?

Ако последната година ни е научила на нещо, то е, че определено има хляб в модерните интерпретации на приказките. „Алиса в Страната на чудесата“ не е приказка, но романът на Луис Карол вече толкова се е интегрирал в световната култура, че на практика е със същия статут.

Но, също като мнозина преди нея, почти приказната героиня от въпросното произведение няма да бъде пресъздадена в най-чистия си вид в поредната адаптация, а ще бъде значително модернизирана и приземена.

CW обявиха, че разработват нова полицейска драма, наречена Wunderland. В него младата Алиса е детективка, която открива Страната на чудесата (с малка нарочна правописна грешка в английското име) под Лос Анджелис.

Сценаристът е Чад Ходж („Клуб Плейбой“), а продуцент ще бъде МакДжи. Последният вече успешно е работил със CW по „Свръхестествено“ и „Никита“. Познат е още с „Терминатор 4“ и „Ясновидката Тру“. Телевизията пък вече има опит с превръщането на приказки в полицейски драми (макар още да не е ясно дали този опит е успешен или не, тъй като „Красавицата и Звяра“ започва чак наесен) и не е чудно, че иска да увеличи арсенала си в поджанра.

Последната адаптация на Алиса беше на Тим Бъртън, който заработи повече от милиард долара за Дисни. Преди това също е имало доста версии, като някои от тях са били дори по-изчанчени и от тази – например компютърната игра, в която Алис е луда и обикаля из Страната на чудесата с окървавени престилка и касапски нож.

Трябва да отбележим и че все още се работи по другата адаптация на „Страната на чудесата“, която беше обявена на Comic Con 2012.

Очакваме следващата новина от Холивуд да бъде за предстояща адаптация на Снежанка като пожарникарка.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата