crimes of the future

Нови извращения от Дейвид Кроненбърг

Трейлър за филма Crimes of the Future.

Дейвид Кроненбърг е сред по-известните режисьори на филми на ужасите. Известен е с гротескните си кадри в „Мухата“, „Скенери“ и „Екзистенц“. В последно време свикнахме да го гледаме като актьор в „Стар Трек: Дискавъри“, но сега, за пръв път от 2014-та година насам, е решил да се завърне към корените си с нов хорър, наречен „Престъпления на бъдещето“. В него участват и познати актьори като Виго Мортенсен, Леа Сейду и Кристин Стюарт. Разказва се за близкото бъдеще, в което хората са се адаптирали към синтетична жизнена среда, в която телата им минават през уродливи трансформации и мутации.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Върлите фенове на Кроненбърг вероятно ще се сетят, че режисьорът вече има филм със същото заглавие – един от първите му, излязъл през 1970 г. Това обаче няма да бъде римейк и де факто няма да има нищо общо. Кроненбърг казва, че „Престъпления на бъдещето“ представлява медитация върху темата за човешката еволюция и задава въпроса могат ли хората да еволюират така, че да решат проблеми, които сами са си създали. Старият филм се занимава по-скоро с ролята на пола в обществото.

Трейлърът определено загатва за интересни визии на телесни ужаси, с каквито Кроненбърг и без друго е известен. Видимо, няма голям бюджет, но пък има идея и ще ни бъде интересно да го видим.

Crimes of the Future е добавен в специалната селекция на кинофестивала в Кан, където ще се състезава за Златна палма. Снимките са се провели в Гърция в края на миналото лято, а за широка кинопремиера още е рано да се говори, но едва ли ще мине по големите салони в България. По-скоро ще го дебнем за някой тукашен фестивал наесен.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата