3 коментара
orphan black t

Orphan Black ще се завърне за пети и последен сезон

Историята за клонингите ще има своя финал.

Orphan-Black-5В деня на излъчване на последния епизод от четвърти сезон, BBC America обяви, че Orphan Black е подновен за още една година, но тя ще бъде последната. Така първоначалният план на създателите на сериала за история в 5 сезона ще бъде реализиран, а историята на сериала ще бъде завършена. Също като всяка година досега, сезонът ще се състои от 10 епизода.

Въпреки че сериалът така и не стана рейтингов хит (четвърти сезон дори загуби около 35% от зрителите), а сюжетът след първи сезон се движи с доста по-спокойно темпо, Orphan Black постави телевизията на картата, разви отдадена фенбаза със силно онлайн присъствие, включително и сред критиците, и заработи на BBC America няколко награди (включително номинация за Еми на великолепната Татяна Маслани миналата година), с които придава самочувствие и имидж на следващите сериали, които телевизията ще продуцира.

Джон Фосет и Греъм Менсън, създателите и главните сценаристи на сериала, казват следното по случай подновяването: „Развълнувани сме, че ще представим епичния край на историята за Сара и нейните сестри. Миналите 4 сезона бяха феноменално приключение и ние сме вечно благодарни на верните ни фенове, които обичаха обратите и тръпките на странното ни малко сериалче. Благодарни сме на партньорите си от Temple Street, BBC America и Spice, че ни подкрепят и ни дават възможността да завършим в точния момент.“

Стискаме палци всичко с продукцията догодина да бъде на ниво и Orphan Black да не е от страхотните сериали, които окепазяват точно последните си епизоди. Досега обаче не е имало разочароващ финал на сезон или завършек на сюжетна линия, така че нямаме основания да се притесняваме. Чакаме 2017 с нетърпение.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата