1 коментар
kinopoisk.ru

Пазете се от съмнителни придобивки!

Това е посланието от предстоящия ужас The Posession на Сам Райми

Ако и вие си падате по филми на ужасите, в които беззащитни момиченца са обладани от зли духове, то вероятно следващият трейлър ще провокира интереса ви.

http://www.youtube.com/watch?v=0gBeG31fX40

Това е The Possession, който ще излезе на български под името „Придобивката“ на 7 септември. Продуцент е Сам Райми, режисьор – датчанинът Оле Борнедал, а в главните роли са Джефри Дийн Морган („Свръхестествено“), „Послепис: Обичам те“), Кира Седжуик, Мадисън Девънпорт, Грант Шоу („Пойнт Плезънт“), Наташа Калис, Куин Лорд и Роб Лабел („Първата вълна“).

В този типичен филм на ужасите младо момиче си купува кутия от дворна разпродажба без да подозира, че антиката е прокълната, а в нея живее зъл древен дух. Той постепенно обладава собственичката си, карайки я да се държи странно и дори да наранява родителите си. Те обаче са решени на всяка цена да спасят дъщеря си и да я отърват от проклятието, което тегне над нея.

Не очаквайте нещо кой знае какво от този филм – трейлърът не дава индикации, че сюжетът се отличава с оригиналност (за разлика от този на „Хижата в гората“), а и самата му дата на излизане (края на август по света, началото на септември у нас) говори зле за него – в този период големите студиа пробутват филмите си, в които имат най-малка увереност.

„Придобивката“ обаче все пак има на своя страна интересен режисьор, обрал няколко фестивални награди с предишната си работа, и смущаващ плакат. Дали това ще ви е достатъчно, за да поискате да го гледате – имате цяло лято да решите.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата