1 коментар
mortal engines

Питър Джаксън с нова сага на високи обороти

Първи тийзър за филма „Смъртоносни машини“.

Питър Джаксън е известен предимно с набързо превърналата се в класика адаптация на „Властелинът на пръстените“ и печално известен с очевидно излишната, или поне прекалено раздутата трилогия-предистория „Хобит“. Но режисьорът и сценарист вече изчерпа възможностите за скъпо кино от романите на Джон Р. Р. Толкин и минава на следващия си проект. Той се казва „Смъртоносни машини“ и е адаптация на едноименния роман на Филип Рийв. Преди време ви съобщихме за начало на работата по него, а сега можем да ви покажем и първия трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Хиляди години след като цивилизацията е унищожена от катаклизъм, човечеството се е пригодило към новите условия и еволюцията е изградила нов начин на живот на Земята. Гигантски подвижни градове сноват по повърхността й и се захранват, поглъщайки по-малки движещи се градчета. Том Натсуърти (Робърт Шийн, Геобуря), който живее беден живот в ниските етажи на подвижния Лондон, ще се окаже в битка на живот и смърт, след като се сблъсква с опасната бегълка Хестър Шоу (Хера Хилмар, Демоните на Да Винчи). Двете напълно противоположни личности, чиито пътища никога не трябва да са се пресичали, ще създадат съюз, чиято съдба е да промени бъдещето.

Джаксън е само сценарист тук, въпреки че е трябвало да режисира по първоначални планове. Филмът се е подготвял още през 2009 година, но след това се е наложило Джаксън да замести Гийермо дел Торо като режисьор на „Хобит“. Уорнър Брос тогава повишили неговия сътрудник, Крисчън Ривърс, създател на специални ефекти, и го сложили на режисьорския стол. Както виждате, тези рокади не помогнали на филма да излезе по-бързо и в крайна сметка пак се наложило да се чака Питър Джаксън да си намери свободно време.

Смъртоносни машини идва в кината на 3D и IMAX 3D през декември 2018 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата