10 коментара
the 100 4

Поръчан е пети сезон на „Стоте“

The 100 ще оцеляват и догодина.

Изображение с име: the_100Тийн-телевизията The CW успешно се налага сред младите. След дълги години, техният сериал „Дневниците на вампира“ завърши по сърцераздирателен начин (дори Нина Добрев се върна за последната серия), а пък още по-дългогодишният „Свръхестествено“ продължава с 13-ти сезон догодина. Супергеройските сериали се множат ли множат, а „Стоте“ редовно изненадва критиците с нетипичното си качество.

Именно последният, въпреки че няма звездни рейтинги, поддържа силна и гласовита фенбаза, благодарение на която е подновен за пети сезон! В момента все още вървят сериите от четвърти сезон, и то в началото. Изследва се идеята за нов апокалипсис, който да унищожи човечеството. Всеки може да умре по всяко време, с изключение на Кларк и, евентуално, Белами.

Излъчените дотук епизоди идват със закъснение спрямо предишните (преместването на сериала от есента и пролетта към зимата не е добър знак) и са с около 1/5 по-малка аудитория, но това явно е достатъчно. Подновяването е ранно, което показва, че телевизията има вяра в проекта си (макар и почти да гарантира, че и сегашната сюжетна линия ще се окаже само поредната мимолетна заплаха). Не е обявена бройка на епизодите за догодина, но вероятно отново ще са между 13 и 16 както винаги досега.

С други думи, близкото бъдеще на сериала е сигурно, така че всички фенове можем да гледаме спокойно напред. Шеста серия от четвърти сезон ще излезе у нас на 16 март.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата