7 коментара
lastshipp

„Последният кораб“ – подновен

The Last Ship ще има още 13 епизода догодина.

last_ship_ver2Това лято нямахме експлозивен спектакъл на Майкъл Бей по кината (слава богу!), но пък телевизията не остана незасегната – „Последният кораб“ на TNT продължи да привлича голяма публика през втория си сезон и наскоро беше официално подновен за трети! Той се гласи за лятото на 2016 и отново ще има 13 епизода. Все още течащият втори сезон пък ще завърши с клифхенгър, също като първи.

В The Last Ship цивилизацията се е сринала заради необяснима болест, като единствено екипажа на американския кораб „Нейтън Джеймс“ е незасегнат. Тяхната работа е да намерят лек за болестта преди тя да е унищожила цялото човечество.

Във втори сезон се оказва, че има и други оцелели, които се борят за нов световен ред и не са кой знае колко заинтересовани от спасяването на неимунизираните.

Някои критици се усъмниха във възможностите на сериала да продължи дълго време, особено след като лекарството за централния проблем на сюжета беше намерено по средата на първи сезон. Сценаристите обаче откриха как да освежат нещата чрез новите герои и фракции, чиито цели са различни. Тези, които са останали със сериала след разочароващото му начало, сега са доволни от него, тъй като вселената му става по-голяма, а отношенията между познатите герои – по-искрени и лични.

С високия рейтинг и нуждата на TNT от нещо пост-апокалиптично след края на „Падащи небеса“ поръчката на трети сезон не е ни най-малко изненадваща. Тази неделя (понеделник българско време) ще излезе 10-ти епизод от настоящите серии, като финалът на втори сезон се планира за 6 септември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата