3 коментара
syfy 25 novo

Syfy обяви четири нови сериала

Телевизията се ребрандира за 25-тата си годишнина.

През последните няколко години американската кабеларка за фантастика се опитва да се върне към корените си. След като преди около 10 години в програмата й по-често присъстваха кеч и риалити програми отколкото фантастичните сериали, с които стана известна, телевизията работи здраво, за да си върне едновремешните зрители. На всичкото отгоре, догодина тя ще има сребърен юбилей – 25 години откакто тръгна. По случая от екипа обявиха ново лого (виждате го горе) и потвърдиха намеренията си да правят повече собствени фантастични сериали и да полагат повече усилия да предложат качествена продукция на почитателите на жанра.

Редом с това получихме новини и за четири нови сериала, които ще намерят място в програмната схема още през следващия сезон.

Изображение с име: nightflyers
Филмът от 1987 не е от най-добрите примери за фантастично кино, така че има нужда от модерна версия.

Първият печеливш е не друг, а Джордж Р. Р. Мартин, авторът на поредицата „Песен за огън и лед“, която HBO адаптира в „Игра на тронове“. Предвид успеха на този сериал, учудващо е, че повече от другите писания на Мартин не бяха адаптирани по-рано. Макар и по-неизвестно, едно от най-обичаните му произведения е повестта „Нощен летец“ (Nightflyers), публикувана като част от сборник през 1985 г. Тя вече е правена на филм, а сега от нея ще излезе и сериал, поръчан от Syfy. Готви се свръхестествен космически трилър, като сценарист ще бъде Джеф Бълър (филма „Среднощен влак за месо“). Описва се по следния начин: „В бъдещето, в навечерието на унищожението на Земята, екип изследователи пътуват на Нощния летец, най-технологично напредналия кораб в галактиката, за да прихванат мистериозен извънземен космически кораб, който може би държи ключа към тяхното оцеляване. Докато наближава дестинацията си, екипажът открива, че изкуственият интелект на борда и капитанът, когото никога не виждат, може би ги насочват към смъртоносни и смразяващи кръвта ужаси в дълбините на космоса“. Мартин засега не е привлечен като част от екипа, вероятно за да не се разсейва от писането на „Ветровете на зимата“…

Следващият проект със зелена светлина е адаптацията на комикса Happy! от Грант Морисън („Батман“) и Дарик Робъртсън. За работата по нея ви разказахме още преди време – сюжетът се върти около корумпираното бивше ченге Ник Сакс, вечно под въздействието на някакви опиати, което става наемен убиец. Той попада на свят на души, секс, убийства и предателства. Но всичко се променя, когато новата поръчка се обърква и Ник среща въображаем син еднорог, който е „неуморимо позитивен“. Миналия септември беше поръчан пилотен епизод, с Кристофър Мелони в главната роля и Боби Мойнихан като гласа на кончето Хепи. Явно той се е харесал на продуцентите, защото другите два пилота от тогава засега са изоставени и само този ще види бял свят. Комиксът има само 4 броя, така че адаптацията ще трябва да е доста свободна, но поне засега изглежда, че ще се придържа по атмосфера към оригинала.

Третият сериал беше обявен още през март, но едва сега намерихме време да го включим в новина. Става дума за Ghost Wars с Винсент Д`Онофрио („Дявол на доброто“) в главната роля. Идеята за сериала е на Саймън Бари, от когото вече телевизията е взела „Ван Хелзинг“ и „Континуум“. Ще става дума за мъж с психически способности, който живее в изолирано градче в Аляска. Мразен заради силите си, Роман Мърсър ще се изправи не само срещу презрението на съгражданите си, но и с паранормална инвазия. Актьорският състав се допълва от Ким Коутс, Аван Йогия, Кристин Леман и Мийтлоуф. Поръчани са 13 епизода, които вероятно ще се излъчат още наесен (докато за останалите проекти не се знае). Нетфликс пък е купил правата да покаже продукцията на международната публика, щом Syfy приключат с излъчването.

Изображение с име: krypton_art

За финал – нещо, за което би трябвало да знаете – Krypton – сериалът за дядото на Супермен, официално е поръчан за пълен сезон. Дейвид С. Гойер (сценарист за The Dark Knight и Man of Steel) работи по него от много време, а пилотът беше поръчан още миналата пролет. Тази година се появиха недовършени тийзъри из интернет, но те се оказаха откраднати и Syfy се постара да ги заличи от интернет пространството, за да пусне сама подходящи маркетингови материали, когато е готова. Сериалът ще се развива две поколения преди легендарната родна планета на Супермен да бъде унищожена. Дядото на Супермен, чиято фамилия Ел е посрамена и низвергната, се бори да спаси честта на семейството си и обичната си планета от хаос.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата