After-Earth-Poster

Уил Смит помага на сина си да оцелее в After Earth

Постапокалиптична драма с впечатляващи визии и интересни идеи от М. Найт Шиамалан.

http://www.youtube.com/watch?v=e2qdvELqskc

Интригуващият трейлър е към научнофантастичната драма на М. Найт Шиамалан „След Земята“. Джейдън Смит (синът на Уил Смит) си партнира с баща си, за да разкаже историята на малко момче, оцеляващо на забравена от бога планета – Земята.

Хиляда години след катаклизмите, принудили човечеството да напусне Земята, новият дом на оцелелите е Нова Прайм. Легендарният генерал Сайфър Рейдж се завръща след продължителна военна служба при отчужденото си семейство, готов да бъде баща за 13-годишния си син, Китай. Но корабът им попада в астероидна буря и катастрофира на вече непознатата и опасна земя. През целия си живот Китай е искал да бъде войник, като баща си. Сега получава своя шанс…

Започваме с лошото – Уил Смит продължава с глупостите си с опитите да набута семейството си в своите филми и явно тук му се удава (за сравнение – с „Денят на независимостта 2“ – не чак толкова). Не че Джейдън Смит е кой знае колко дразнещ (дори получи известни хвалби за The Karate Kid), но болшинството от критици нямат особена вяра на новоизлюпения тийнейджър, че ще се справи с по-големите изисквания на драмата.

Другото лошо е самият М. Найт Шиамалан. Неговото име се превърна в нарицателно за разочароващи филми (The Lady in the Water, The Happening, Avatar: The Last Airbender) и мнозина ще пропуснат After Earth само поради факта, че въпросният оглавява продукцията.

Но сега хубавото – М. Найт Шиамалан може да оглавява и да режисира, но сценаристът е друг – Гари Уита. Макар да не е особено известен, пак е по-добре от познатото зло.

Още по-хубавото – не можем да пренебрегнем факта, че трейлърът изглежда чудесно – еволюиралите животни са интересни, момчето явно ще прекоси доста опасни територии, ще има добър сюжет и завладяваща драма. Изглежда и че екипът е прекарал доста време по създаването на футуристичния свят, дори Уил Смит има акцент (подобно на Холи Бери в „Облакът атлас“). Комбинацията от технология и природа прави обстановката подобна на тази в Oblivion. Първата сцена, в която Уил Смит е засмукан от вакуума, определено грабва вниманието, а саундтракът и картините след това го задържат до края.

Филмът ще излезе по кината чак на 7 юни, така че тепърва ще се радваме на промоционални материали, които ще ни убедят дали филмът ще се гледа или няма да е от задължителните.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата