Статии за Технологии

pitar-uots-int-1-4
Интервю с Питър Уотс – Част 1

Какво е съзнанието и каква е връзката му с интелигентността? Възможно ли е съзнанието да е паразит? Какви технологични постижения ни очакват и как ще ни променят?

2 коментара
peter-watts-int-1-4
An interview with Peter Watts – Part 1

What is consciousness and how is it related to intelligence? Could consciousness be a parasite? What kind of technological advancements await us and how will they change us?

Game Evolution tt
Game Evolution в София

Първият по рода си гейминг фестивал ще се проведе в „Арена Армеец София“ между 9 и 11 септември!

mars one ttt
Отлагат Mars One

Оправдават ли се песимистичните прогнози за невъзможно бъдеще на проекта?

4 коментара
igra na jivot
Игра на живот

Как е възникнал светът? Какви са правилата, които определят неговото развитие? Имаме ли свободен избор или сме само част от сложен математически модел?

5 коментара
1349002449 1348998603 1
5 неща, които компютрите правят само по филмите

Забелязали ли сте, че компютрите във филмите са способни на много повече от вашите собствени? Ето списък на най-нереалистичните моменти около тези машини, когато се използват пред камера.

8 коментара
1
Следващи стъпки в Космоса – алтернативи и проекти

В последната статия, посветена на колонизацията на Марс, ще бъдат разгледани алтернативите на холандската инициатива – както за покоряване на Червената планета, така и за заселване на други небесни тела

3 коментара
марсианска база
Какъв би бил животът на Марс?

Макар и негостоприемно място, Марс вероятно е предопределен да бъде населен от хора. Животът на заселниците, обаче, ще бъде много по-различен от това, на което са свикнали на Земята.

13 коментара
марс скали
Защо Марс?

В третата статия от поредицата, посветена на колонизацията на Червената планета, ще разгледаме защо именно Марс е подходяща да бъде следващата стъпка на човечеството в Космоса

2 коментара
bas
Поддръжници и критици на Mars One; основания за спорове

Проектът за колонизация на Марс, както всяко ново начинание в човешката история, има своите пламенни поддръжници и яростни критици – и двете страни разполагат с добри аргументи в подкрепа на твърденията си

10 коментара
марс1
Проектът Mars One – вдъхновяващ или ужасяващ?

Времето ще покаже дали частният проект за реалити на Марс е само ефектна измама; въпреки съмненията в тази посока, засега намеренията около него изглеждат сериозни.

6 коментара
magiqta na imeto tt
Магията на името

Един от най-използваните и популярни методи за внушение на определена идея в сай-фай и фентъзи жанра са имената на персонажите. Зад това всъщност се крие древна традиция