2 коментара
cw 2013 ren tvdsuar

Supernatural, The Vampire Diaries и Arrow – подновени!

„Свръхестествено“, „Дневниците на вампира“ и „Стрелата“ ще имат нови сезони догодина.

Приключенията на Сам, Дийн, Елена и Оливър ще продължат още поне една година по CW. Телевизионният канал, ориентиран към тийн-аудиторията е подновил три от култовите си сериали за по още един сезон. Догодина ще видим 9-ти сезон на „Свръхестествено“, 5-ти на „Дневниците на вампира“ и 2-ри на „Стрелата“.

Новината е от прессъобщение на телевизията, в което са събрани трите радостни новини накуп.

Подновяването на Arrow далеч не е изненада. Сериалът официално стана най-гледаният на телевизията, събирайки най-високи рейтинги за сезон 2012-2013. Eдин от елементите, който помогна на сериала да стане интересен за толкова хора, е че в него се разказва са супергерои без суперсили. При всички персонажи от комиксите на DC, нито един не притежава фантастична способност. С новия сезон ще дойдат и нови възможности за привличане на герои от комиксите. Феновете отдавна спекулират, че скоро ще дойде ред и на „Зеления светилник“ Хал Джордан да влезе в сюжета. А защо не и самият Батман, който също принадлежи към тази комиксова вселена?

Успехът на „Стрелата“ помогна значително и на Supernatural. Докато миналата година той се излъчваше в петъците, където рейтингите му застрашително падаха, тази година Сам и Дийн бяха комбинирани в една вечер със зеления стрелец. Рейтингите му се повишиха с 15%, което направи поръчката на нов сезон задължителна. Въпреки че фенове, а и сценаристи, отдавна смятаха, че с този сериал трябва веднъж завинаги да се приключи, идването на Джереми Карвър на мястото на главен сценарист и изпълнителен продуцент вдъхна нов живот на Supernatural. Макар да му отне известно време, той успя да изпълни обещанието си да върне сериала към корените му и да изчисти някои от ненужните сюжетни линии. С поемането на поста той се зарече да достигне сезон 10 и изглежда е на прав път.

За The Vampire Diaries няма какво да говорим – неговите рейтинги продължават да са високи, дори се планира разклонение. Клаус може да е на път да излезе от сериала (но не и от телевизията), но това не значи, че всичко, обичано от феновете, ще свърши. TVLine загатва, че в сюжета изненадващо ще се завърне герой от миналото – дали това няма да е вампирката Катрин Пиърс? Така или иначе, подновяването на сериала с Нина Добрев също не е изненада за никого.

Все още не се знае какво ще е бъдещето и дали ще има такова за „Красавицата и звяра“. Неговите рейтинги не са прекалено лоши, но не са и феноменални. Дори са по-ниски от тези на „Тайният кръг“, който не преживя първия си сезон. С цели пет интересни проекта, подготвящи пилотни епизоди, Beauty and the Beast ще трябва да се потруди малко по-усилено, за да остане в ефир.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата