Supernatural, The Vampire Diaries и Arrow – подновени!

„Свръхестествено“, „Дневниците на вампира“ и „Стрелата“ ще имат нови сезони догодина.

Приключенията на Сам, Дийн, Елена и Оливър ще продължат още поне една година по CW. Телевизионният канал, ориентиран към тийн-аудиторията е подновил три от култовите си сериали за по още един сезон. Догодина ще видим 9-ти сезон на „Свръхестествено“, 5-ти на „Дневниците на вампира“ и 2-ри на „Стрелата“.

Новината е от прессъобщение на телевизията, в което са събрани трите радостни новини накуп.

Подновяването на Arrow далеч не е изненада. Сериалът официално стана най-гледаният на телевизията, събирайки най-високи рейтинги за сезон 2012-2013. Eдин от елементите, който помогна на сериала да стане интересен за толкова хора, е че в него се разказва са супергерои без суперсили. При всички персонажи от комиксите на DC, нито един не притежава фантастична способност. С новия сезон ще дойдат и нови възможности за привличане на герои от комиксите. Феновете отдавна спекулират, че скоро ще дойде ред и на „Зеления светилник“ Хал Джордан да влезе в сюжета. А защо не и самият Батман, който също принадлежи към тази комиксова вселена?

Успехът на „Стрелата“ помогна значително и на Supernatural. Докато миналата година той се излъчваше в петъците, където рейтингите му застрашително падаха, тази година Сам и Дийн бяха комбинирани в една вечер със зеления стрелец. Рейтингите му се повишиха с 15%, което направи поръчката на нов сезон задължителна. Въпреки че фенове, а и сценаристи, отдавна смятаха, че с този сериал трябва веднъж завинаги да се приключи, идването на Джереми Карвър на мястото на главен сценарист и изпълнителен продуцент вдъхна нов живот на Supernatural. Макар да му отне известно време, той успя да изпълни обещанието си да върне сериала към корените му и да изчисти някои от ненужните сюжетни линии. С поемането на поста той се зарече да достигне сезон 10 и изглежда е на прав път.

За The Vampire Diaries няма какво да говорим – неговите рейтинги продължават да са високи, дори се планира разклонение. Клаус може да е на път да излезе от сериала (но не и от телевизията), но това не значи, че всичко, обичано от феновете, ще свърши. TVLine загатва, че в сюжета изненадващо ще се завърне герой от миналото – дали това няма да е вампирката Катрин Пиърс? Така или иначе, подновяването на сериала с Нина Добрев също не е изненада за никого.

Все още не се знае какво ще е бъдещето и дали ще има такова за „Красавицата и звяра“. Неговите рейтинги не са прекалено лоши, но не са и феноменални. Дори са по-ниски от тези на „Тайният кръг“, който не преживя първия си сезон. С цели пет интересни проекта, подготвящи пилотни епизоди, Beauty and the Beast ще трябва да се потруди малко по-усилено, за да остане в ефир.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

радвам се за „Стрелата“ – само дано не продължи 10-тина сезона като Свръхестественото, че историята съвсем ще се размие…

Pain

Ем ако изключим Дневниците аз не смятам, че другите два са за тиин аудиторията само….
или може би аз нещо отказвам да порасна хах хаха 🙂

… …