Sianka i kokali

Тийзър за „Сянка и кост“

Сериалът по книгите на Лий Бардуго ще излезе догодина.

Лий Бардуго, която имахме щастието да интервюираме преди години, сигурно много се вълнува за предстоящата екранизация на поредицата й от бестселъри за света на Гриша, започваща с романа „Сянка и кост“. Феновете й – със сигурност.

Днес излезе първи тийзър за сериала Shadow and Bone на Netflix. За съжаление, в него има само общи образи от поредицата, но не и конкретни кадри. Въпреки това изглежда обещаващо.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Според описанието на Нетфликс, „Сянка и кост“ ни пренася в разкъсан от войни свят, където самотния войник и сирак Алина Старков току-що е освободила невероятна сила, която може да бъде ключа към освобождаването на страната й. Алина е откъсната от всичко, което познава, за да се присъедини към елитна част от магически войници, известни като Гриша. Но докато тя се бори да овладее силата си, открива, че съюзници и врагове могат да са едни и същи и нищо в този свят не е каквото изглежда. Опасни сили действат, включително група харизматични престъпници, и ще й е необходимо нещо повече от магията, за да оцелее“.

В главните роли са Джеси Мей Ли, Арчи Рено, Фреди Картър, Амита Суман, Кит Янг и Бен Барнс. Интересно име в актьорския състав, което ще се появи в цели 6 от 8-те епизода, е това на Юлиян Костов – българина, когото гледахме в „Аз, вещицата“ и „Централа Берлин“.

Премиерата на първи сезон ще бъде през април 2021.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата