1 коментар
Twin Peaks - 2

Twin Peaks се връща на линия!

Дейвид Линч и Showtime са се разбрали за парите и работата продължава.

Twin-Peaks-Revival-Posters-14-785x979Миналата година разбрахме, че се готви нов сезон на култовия сериал „Туин Пийкс“. След това обаче се оказа, че режисьорът, Дейвид Линч, и телевизията, Showtime, не могат да се договорят за условията. По-точно, според Линч „парите не са достатъчни за направата на сценария такъв, какъвто чувствам, че трябва да бъде“. Проектът увисна на косъм и изглеждаше сякаш ще пропадне в зародиш.

За щастие, в крайна сметка двете страни все пак са постигнали съгласие и новият сезон ще се реализира. Нещо повече, дори ще се направят не 9, а повече епизоди! Все още не се знае колко точно, но както казва Мечо Пух – колкото повече, толкова повече!

Новината излезе днес чрез туитърите на Линч (човекът зад филми като Blue Velvet и The Elephant Man) и Шоутайм (телевизията, която прави и Penny Dreadful, Dexter, Homeland, The Tudors и други култови сериали). В идентичните им съобщения пише: „Слуховете не са това, което изглеждат! Случва се отново!!! Twin Peaks се завръща по Showtime!“

Независимо дали режисьорът наистина се е бил отказал, или просто е правил номера, за да изкрънка повече пари – няма значение, важното е, че плановете продължават в първоначалния си вид. Договорът вече е подписан и повече забавяния от тази страна не би трябвало да има. Сега остава да видим и кои актьори ще се завърнат. Кайл МакЛахлан вече е подписал, а Шерил Лий (Лора Палмър), Медхен Еймик (Шели Джонсън, гледахме я и като леля Уенди във „Вещиците от Ийст Енд“), Дейна Ашбрук (Боби Бригс) и Шерил Фен (Одри Хорн) едва ли ще правят проблеми, но за останалите не се знае.

Стискаме палци нещата да се получат, защото гласеният за наследник „Уейуорд Пайнс“ на М. Найт Шаямалан не е лош, но определено не е толкова специален, колкото „Туин Пийкс“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата