Какви нови сериали ни се готвят?

Предистория на Старгейт, HBO поръчва алтернативно-историческа драма на Дан Вайс и Дейвид Бениоф, MTV ще прави нов Тийн-вълк, а Netflix пуска Карла Гуджино в обитавана къща и адаптира нови супергерои.

В последните дни научихме за цели пет нови проекто-сериали, които ще ни бъдат предложени в близкото бъдеще!

Старгейт

Може би най-вълнуващата новина е тази за новия „Старгейт“ сериал – Stargate: Origins. Той ще бъде предистория на вече познатите ни SG-1, Atlantis и Universe, която ще се развива през 1928 г. Сюжетът се фокусира върху позната героиня – Катрин Лангфорд, която ще трябва да се отправи на „неочаквано приключение да отключи мистерията на стоящото отвъд старгейта и да спаси Земята от невъобразим мрак“. Катрин е тази, която нае Даниел Джаксън да работи по старгейта, а в трейлъра (със стари кадри) я виждаме да носи медальона на Ра, с който е показвана и в SG-1. Вече обявените лица в екипа са сравнително неизвестни, а актьори тепърва ще се явяват на кастинг за ролите, така че е рано да се вълнуваме, но все пак е добре, че франчайзът все още е жив. 10-те епизода няма да бъдат излъчвани по телевизията, а ще бъдат достъпни на дигиталната платформа Stargate Command, създадена специално заради тях.

Confederate

Друг интересен проект е Confederate на Дейвид Бениоф и Дан Вайс, сценаристите на „Игра на тронове“. След неминуемия край на един от най-хитовите сериали на нашето време, HBO ще финансира новото им начинание с надеждата и то да стане поне наполовина толкова успешно. Сюжетът на „Конфедерат“ ще се развива в алтернативно-историческа обстановка, в която южните щати успешно са се отделили от съюза и са основали държава, в която робството още е легално и дори се е превърнало в институция. Персонажите ще бъдат многобройни и различни, от двете страни на линията Мейсън-Диксън (демилитаризираната зона между северните и южните щати) – борци за свобода, ловци на роби, политици, аболиционисти, журналисти, директори на конгломерат за роби и семействата под тяхно влияние.

Идеята си е на двамата сценаристи и не се базира на абсолютно нищо, което си е рядкост в днешно време (въпреки че вероятно е поне малко вдъхновена от „Човекът във високия замък“), като вероятно алтернативната история ще е единственият елемент, доближаващ се до фантастиката. Бениоф и Вайс са казали, че не желаят да работят по разклоненията, които вероятно ще изникнат след края на Game of Thrones, така че новият им сериал ще бъде техният шанс наистина да се докажат (или пък да докажат на съмняващите се в тях, че тяхната роля за успеха на „Игра на тронове“ е съвсем малка, докато основната заслуга си остава на Джордж Р. Р. Мартин и огромния екип зад сериала).

Teen Wolf

Добра новина, поне донякъде, и за феновете на „Тийн-вълк“, сериала, с който MTV спечели сърцата на тийнейджъри по целия свят. Въпреки че там съвсем скоро ще започнат да се излъчват финалните епизоди, след които ще си кажем завинаги сбогом с героите, телевизията не смята да се отказва от франчайза толкова лесно. Те вече работят по рестарт, който ще представлява антология с нови персонажи и лица, но и няколко познати такива. Проектът е в много ранна фаза и от съобщението дори не става ясно дали идеята им за антология е всеки сезон да е с нова история, или пък всеки епизод. Като се има предвид, че сегашната история, колкото и да е успешна, завършва, не е много сигурно дали ще има интерес за завръщане към франчайза толкова скоро у зрителите.

Свърталище на духове

Нетфликс пък подготвя адаптация на „Свърталище на духове“ от Шърли Джаксън. Практически класическият роман на Шърли Джаксън от 1959 г. (пуснат у нас от „Изток-Запад“) разказва за обитаваното от духове имение Хил Хаус и изследователите, отишли там, за да докажат, че духове съществуват. Сериалът няма да следва романа дословно, но ще ползва негови персонажи в осъвременен вид. Засега са наети двама важни актьори – Карла Гуджино („Уейуърд Пайнс“) и Майкъл Хуйсман („Игра на тронове“). Режисьор и сценарист ще бъде Майк Фланаган („Окулус“), който е главното движещо лице за продукцията на десетте епизода.

Супергерои

И тук Нетфликс са главни герои, тъй като продуцират нова адаптация на комикс за персонажи, надарени със суперсили. Става дума за Umbrella Academy. Тук обаче не става дума за поредните известни персонажи на Марвел или ДС, а за малко по-нестандартен комикс, в който концепцията е обърната по интересен начин. Главен сценарист и продуцент ще бъде Стийв Блакман („Фарго“), като по пилотния епизод работят още Джерард Уей, създателя на комикса, и Джереми Слейтър („Екзорсистът“). Сюжетът разказва за семейство супергерои, които са се отдалечили един от друг през годините – Монокъла, Спейсбой, Кракен, Слуха, Сеанса, Номер Пет, Ужаса и Бялата цигулка. Техният баща е умрял мистериозно и те трябва отново да намерят начин да се разбират, за да разберат какво се е случило. Поръчани са 10 епизода, по които вече се работи.

Няма премиерни дати за нито един от петте проекта, но самият факт, че се работи по тях, е вълнуващ и означава, че вероятно няма да чакаме твърде дълго, за да ги видим.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Аз имах големи очаквания за новината за старгейт.
Надявах се на нов сериал пр.: Старгейт Команд 🙂
А то прекуел, 10 минутен, на платформа – за бабата на старгейта 🙂

Аз имах големи очаквания за новината за старгейт.
Надявах се на нов сериал пр.: Старгейт Команд 🙂
А то прекуел, 10 минутен, на платформа – за бабата на старгейта 🙂

e01

Аз лично се притеснявам да не би твърде много да съм идеализирал старгейт и да подходя с твърде големи очаквания към продължението. Няма спор обаче, че това може би е най-очакваното.

Миро

Аз докато не кажат че ще направят нов сезон на Вселената или на Атлантис няма да съм 100%доволен. Добро начало, но ме съмнява че ще е нещо завлядяващо…. не виждам какво толкова ще ни разкажат което не знаем

рин

Ехее, 1во априлската шега на Петър, взе, че тръгна да става реалност… 🙂 Дано да става нещо от това „Stargate: Origins“

За „Тийн вълк“ донякъде се радвам, защото света, който Джеф Дейвис е създал е наистина интересен. Ще се радвам, ако направят сериал, който обаче да се отърве от „тийн“ в името си и да се фокусира на малко по-зрели персонажи, просто защото ще си бъде разнообразие (драмите не са се изхабили толкова безпощадно, колкото например в „Дневниците на вампира“ и „Свръхестествено“.
Просто макар и нелепото име, сериала е наистина интересен (без 4-ти сезон) откъм мистерия и свръхестествени ужаси (и легенди)…
Понеже се чувствам върл фен, искам и да споделя, че в сезон 5 имаше един много интригуващ епизод, който се фокусира на историята на ловците на чудовища… Действието се развиваше във Франция преди около 200-300 години и им се получи повече от добре, дори беше може би най-добре заснетия и режисиран епизод от целия сезон… За историята пък си личеше, че може да се развие много повече, но я зарязаха по някаква причина (може Джеф да я възроди чрез един от тези евентуални сезони-антологии…)