sense8-t

xHamster са предлагали да правят третия сезон на Sense8

Вижте и клипче зад кадър от специалния последен епизод.

Сериалът „Осмо чувство“ определено е доста провокативен. Феновете му са страстни и запалени по него, но не са достатъчно на брой, за да оправдават скъпите му снимки на толкова различни локации. След дебютния му сезон подновяването за още една година дойде като подарък, а последвалото спиране не беше никак изненадващо. Въпреки това, то събуди зрителския гняв и многобройните опити на феновете да спасят сериала се отплатиха – Netflix ще направи един специален двучасов епизод, който да завърши всичко.

Сега сме спокойни, че ще имаме завършек, но имаше период, в който надеждите ни бяха убити. Точно в него продуцентите от Netflix са получили интересно предложение – порно сайтът xHamster да осигури средствата за продукцията. В Нетфликс са получили писмо от вицепрезидента Алекс Хокинс, в което е отправено предложение xHamster не само да влязат като ко-продуценти, но и да покрият всички разходи за пълен трети сезон, защото сериалът и сайтът споделят едни и същи ценности:

Ние знаем, че сериал за полиморфна перверзия е трудно да се приеме от мейнстрийм мрежа като Netflix. Ние нямаме такива ограничения, а и също така разбираме отблизо свързаността на сексуалностите през различни граници… xHamster има дълга история в борбата за правата да се говори за секса и не-нормативната сексуалност… Освен че позволяваме на милиарди потребители да се свържат с индивидуални артикулации на пола и сексуалността, ние продължаваме да използваме нашата публика, за да надигаме глас срещу репресивни анти-ЛГБТ закони в САЩ и чужбина, както и да се борим за сексуалното образование в обществените училища, планираното родителство и правата на сексуалните работници.

Очевидно е, че Netflix са отказали, както и е много вероятно предложението да е било само маркетингов трик за придобиване на по-положителен имидж от страна на порнографите. Въпреки това, случката е доказателство, че продукцията на сестрите Уашовски е наистина важна за феновете им, като поне един от тях разполага с парите на xHamster. Хокинс не греши и за ценностите, които сайтът споделя със Sense8 – порното може да бъде мощен инструмент в борбата срещу табутата и ограниченията над личността и сексуалността, а „Осмо чувство“ макар да е сравнително далеч от жанра, споделя достатъчно общи черти с него… И определено щеше да е интересно да видим трети сезон, финансиран от xHamster, най-малкото заради прецедента, дори и това да означава отстъпление на философските моменти в полза на сексуалните.

Все още нямаме кадри от финалния епизод, но имаме клипче зад кадър, заредено с позитивните емоции на актьорите:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата